Mii de oameni din sectorul 3, obligaţi să plătească cu dobândă ajutoarele sociale primite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3.000 de bucureşteni sunt nevoiţi să dea ajutoarele sociale Primăriei Sectorului 3 FOTO Adevărul
3.000 de bucureşteni sunt nevoiţi să dea ajutoarele sociale Primăriei Sectorului 3 FOTO Adevărul

Peste 3.000 de bucureşteni sunt nevoiţi să dea înapoi statului, cu dobândă, ajutoarele sociale primite de la Primăria Sectorului 3, după ce Curtea de Conturi a depistat o serie de nereguli, informează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, suma pe care trebuie să o dea înapoi localnicii este de 120 de lei, respectiv contravaloarea unor pachete cu orez, ulei, paste făinoase, zahăr şi mălai primite de aceştia. Totodată, ei trebuie să înapoieze şi dobânda pe aceşti bani. 

Localnicii susţin că de vină este Direcţia Generală de Asistenţă Socială a sectorului 3 din Capitală, care nu ar fi verificat criteriile în funcţie de care a şi acordat aceste ajutoare sociale. Concret, oamenii trebuiau să aibă impozitele plătite la zi şi un venit lunar de cel mult 700 de lei. 

Somată de Curtea de Conturi să obţină banii înapoi de la cei care au primit ajutoare sociale fără să merite, Primăria sectorului 3 poate să facă o singură concesie.

Primăria sectorului 3 explică încurcătura: Direcţia de Asistenţă Socială nu poate verifica veniturile celor care solicită ajutoare pentru că nu pot vedea baza de date de la Fisc şi Casa de Pensii, notează sursa citată. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite