Societate

articolul anterior articolul urmator

Mii de oameni în stradă pentru o cauză?

5
25 Sep 2014 18:29:55
George Simion
Măsuţă de la punctul de informare deschis marţi
Măsuţă de la punctul de informare deschis marţi

Duminică, 12 octombrie, mii de oameni vor ieşi în stradă în Bucureşti. Nu, nu e bradul de Crăciun, nici vreo serbare pe 23 august organizată de vreun partid, ci e vorba despre o cauză civică. Cum? Vă spun acum...

Cum am promis la finalul articolului Am 28 de ani, voi publica modalităţile prin care o cauză civică poate coagula energiile a mii de oameni şi, implicit, o pot pune pe agenda publică. Voi face asta pe episoade, exemplificând cu Marşul pentru Basarabia pe care Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îl va desfăşura în Bucureşti pe 12 octombrie. Motivul pentru care fac este pentru că experienţa de activism civic pe care o avem va fi cu siguranţă utilă şi altora şi vă va ajuta pe voi, care nu ne cunoaşteţi încă, să înţelegeţi de ce BASARABIA e ROMÂNIA!

Primul episod: Puncte de informare în oraş

Punctele de informare din Bucureşti sunt imperios necesare în a reuşi să scoţi în stradă pentru o cauză un număr considerabil de oameni.Pentru a reuşi aşa ceva e nevoie de voluntari energici şi răbdători. De marţea asta până pe 11 octombrie vom fi în fiecare zi în stradă pentru a face să răsune din om în om faptul că duminică, 12 octombrie, se iese în stradă pentru Unire.

punct informativ Basarabia

Punctele trebuie să fie cât mai vizibile, pentru a atrage atenţia trecătorilor. Din bătrâni, am prins un sistem de programare a voluntarilor în ture de 4 ore, timp de 12 ore pe zi: de la 10:00 la 14:00, 14:00 la 18:00, 18:00 la 22:00. În felul acesta, schimbul de tură se face de la o echip de voluntari la alta, fără necesitate de coordonare. Mai e nevoie de o persoană foarte capabilă la telefon, care să organizeze programările la puncte şi de un sistem online de înregistrare/programare. Noi Îl avem pentru marşul din 12 octombrie într-un mod mai simplificat decât de obicei, la adresa:

http://actiunea2012.ro/lunile-tricolorului/implica-te-ca-voluntar

şi nu-mi maginez că există unionist din Bucureşti care să nu ajute aceste 3 săptămâni măcar 4 ore pe săptămână. Fără o "armată" de 150-200 de voluntari capabili, nu se poate organiza un eveniment de asemenea amploare şi de asta fiecare contează.

Probleme

În Bucureşti, oamenii sunt sătui de pliante, campanii şi abordarea pe stradă. Organizaţia pe care o reprezint, Platforma Unionistă Acţiunea 2012, are de anul trecut experienţa a trei campanii cu puncte de informare, care ne-au "obosit" voluntarii în interacţiunea cu trecătorii, sictiriţi de interacţiunea cu mediul exterior. De aceea, la această campanie ne-am hotărât să dăruim trecătorilor panglici tricolore. Cei care le acceptă, primesc şi informaţia despre marşul nostru şi, faţă de alte dăţi, pleacă cu un zâmbet pe faţă, bucuroşi că mai sunt şi alţii care iubesc România (descoperire interesantă chiar şi pentru noi, prima dată, când ne-am dat seama că suntem mulţi, foarte mulţi).

punct informare basarabia

Dacă aveţi drum azi şi mâine puteţi veni şi voi să luaţi o panglică tricoloră de la staţia de metrou Unirii 2, apoi puteţi afla locaţia punctelor de informare de pe pagina noastră de Facebook.

Am observat la multe organizaţii că pun această muncă(puncte de informare) pe seama celor mai nepregătiţi dintre susţinatori, ceea ce e total greşit. În primul şi primul rând, teoria nu se pupă mai niciodată cu practica, aşa că cine aranjează puncte de informare ar fi bine să facă întâi un stagiu de pregătire pe teren, să vadă pulsul. Apoi mai sunt chestii precum motivare, lucru în echipă şi aşa mai departe dar... cel mai bun e proverbul nostru străvechi: UNIREA FACE PUTEREA

Sunt 14 candidaţi pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie: Victor Viorel Ponta, Klaus-Werner Iohannis, Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu, Elena Udrea, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Szilagyi Zsolt, Corneliu Vadim Tudor, Constantin Rotaru, William Brânză, Mirel Mircea Amariţei, Gheorghe Funar

dar niciunul nu are puterea de a face ceea ce unitatea noastră poate realiza în acest moment

Alte probleme sunt reprezentate de vremea schimbătoare, mai ales în lunile septembrie-octombrie, care ne face să ocolim puncte cum ar fi corturile din oraş(aer liber). Şi mai e o problemă cu punctualitatea oamenilor la puncte, de aceea doar cauzele sănătoase, în care aderenţii sunt serioşi şi se implică ajung să se impună.

Voi continua în zilele următoarele serialul privitor la implicarea civică. Rugămintea, pentru toate episoadele acestui serial, sunt like&share, pentru răspândirea informaţieiîn mediul online. Cu voi toţi ne vedem în stradă pe 12 octombrie iar cu cei mai unionişti dintre voi, ne vedem la punctele de informare, muncind împreună pentru o informare care nu se poate baza doar pe televizor sau doar pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

tampa_killer
26.09.2014, 09:28:46

Bafta! Sper sa reusiti sa scoateti lumea in strada desi in aceasta privinta sunt pesimist. Nu este vorba ca romanii nu ar dori unirea dar suntem prea comozi

0 (4 voturi)
Nicholas Kazan
26.09.2014, 09:29:29

"cel mai bun e proverbul nostru străvechi: UNIREA FACE PUTEREA" Interesant proverb, mai cu seamă că este de origine bulgar și că mitul român este cel al Mioriței. Cât despre idei, și eu aș vrea să-mi spun idea: Transilvania este Transilvanie!... nu, nu sunt agent ungur, dar nu suport naționalismul, mai cu seamă naționalismul român-ortodox, care s-a năpustit asupra Transilvaniei cu furie, și i-a zdrobit capacitatea de dezvoltare naturală cu idioatele turcisme și miticisme care s-au/se practică ".dincolo de Carpați"

0 (2 voturi)
petru antal cionta
28.09.2014, 12:13:45

Dle GEORGE SIMION ,cum se vede clar aveti un fel de paranoia [doriti sa contribuiti la succesul infractorului plagiator si nu numai dovedit fara nici un fe de dubiu ] insufletit de indemnul candidatului minciunos si incompetent la presedintie perversul VICTOR PONTA.

+1 (3 voturi)
Dan Nicu
30.09.2014, 18:51:10

Dle PETRU ANTAL CIONTA, cum se vede clar aveţi un fel de fixaţie în legătură cu alegerile prezidenţiale. Nu confundaţi o cauză care reuneşte români de pe ambele maluri ale Prutului din anul 2006 încoace cu un politician. Chiar dacă acesta este oportunist, ca mai toţi politicienii, şi se numeşte Victor Ponta.

+2 (2 voturi)
io gabi
7.10.2014, 18:00:10

Unirea face puterea! Unirea e de dorit nu numai cu Basarabia, ci si cu cei din Transilvania, Muntenia, Moldova ... sa cautam sa fim solidari. Nimeni nu ne cauta interesul nostru, interesul Romaniei, credem ca ramanand indiferenti ce va fi mai bine? Egoismul ne distruge. Iubirea de tara, este respectul de sine. M-am nascut pe aceste meleaguri frumoase si nu vreau sa nu uit acest lucru din pricina atator tradatori din fruntea tarii. Lupt impotriva celor care distrug tara si ridic valorile ei.

Modifică Setările