Societate

articolul anterior articolul urmator

Mii de oameni au urcat pe Platoul Bucegilor de Ziua Sfinxului. Au fost necesare cinci intervenţii ale salvamontiştilor

3
29 Nov 2021 06:44:42
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO: Facebook / Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa
FOTO: Facebook / Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa

Mii de oameni au urcat pe Platoul Bucegilor de Ziua Sfinxului, anunţă Salvamont Dâmboviţa precizând că, deşi salvamontiştii au fost prezenţi în zonă pe tot parcursul zilei pentru a preveni eventualele accidente, au fost totuşi necesare cinci intervenţii.

”De ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colţurile tarii, dar şi din străinătate. Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa şi a oferi sfaturi turiştilor pentru a preveni eventuale accidente montane”, transmit salvamontiştii.
 
Odată cu închiderea instalaţiilor de transport pe cablu şi lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele - Peştera astfel încât s-a circulat foarte bine şi în condiţii de siguranţă.
 
”Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenţii de salvare, cu un număr de şase persoane implicate. Echipa de intervenţie a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizată”, precizează reprezentanţii Salvamont Dâmboviţa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lica Mosu
29.11.2021, 08:11:22

@ AMS ! da... ,,piramida”, ,,piramida” a apărut ?? Sau... s-au uitat ca ... sfinxul la... lună nouă ??

+2 (2 voturi)
Schnauzer Berger
29.11.2021, 11:43:11

Bine ca nu au inceput sa latre la luna noua!

-8 (8 voturi)
mihai tanase
29.11.2021, 12:36:20

”Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc CINCI INTERVENŢII DE SALVARE, cu un număr de şase persoane implicate...." Dar de la ce au fost salvati, ca reprezentanţii Salvamont Dâmboviţa nu afirma nimic mai mult.

Modifică Setările