Societate

articolul anterior articolul urmator

Militarii trimişi la Spitalul Suceava, despre medicii de acolo: Sunt răsfăţaţi şi total nepregătiţi

100
5 Apr 2020 10:49:25
Autor: Afrodita Cicovschi
Dezinfectare la Spitalul Suceava
Dezinfectare la Spitalul Suceava

Medicii militari trimişi să readucă lucrurile la normal la Spitalul Suceava consideră că omologii lor civili „au fost răsfăţaţi” şi încă sunt total nepregătiţi, informează Ştirile Pro TV.

Sunt răsfăţaţi şi total nepregătiţi”, susţin militarii care au preluat conducerea unităţii. Suceava rămâne sub carantină, cu aproape o mie de bolnavi şi o treime din decesele cauzate de noul coronavirus.
 
Direcţia de Sănătate Publică Suceava i-a testat pe medicii de la Spitalul Judeţean pentru COVID-19. 
 
Secretarul de stat Ionel Oprea spune că s-a lovit de refuzul unor medici de a purta echipament şi, la fel de grav, că unele cadre pur şi simplu nu înţeleg cu ce se confruntă.
 
Nu înţeleg nişte precepte epidemiologice clare, îmi pare rău pentru dânşii. Au fost nişte răsfăţaţi. Aşa se întâmplă în spitalele noastre când echipa managerială este nemedicală şi îi lasă pe medici în lumea lor, administraţia se ocupă de obiectivele lor”, a spus Ionel Oprea.
 
La rândul său, Daniel Dedrioiu, noul manager al spitalului, a afirmat că a făcut instrucţia personalului medical despre purtarea echipamentului de protecţie, dar „degeaba avem echipamente bune dacă nu ştim să le purtăm, suntem foarte vulnerabili la contaminare”.
 
Militarii au stabilit că, de acum, cine pătrunde în spital fără echipament de protecţie se alege cu dosar penal.
 
Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat, vineri, că o parte din personal a refuzat să poarte echipamentele de protecţie, de aceea s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări.
 
Medicii care au fost izolaţi, în carantină sau cei care şi-au dat demisia au fost chemaţi la testare într-un cort instalat în curtea spitalului. De organizare s-a ocupat Direcţia de Sănătate Publică. Mai mulţi medici au reclamat faptul nu s-au respectat normele de protecţie, că au fost zeci de oameni laolată, unii cu siguranţă, infectaţi cu Covid 19.
 
Cum a dezinfectat Armata spaţiile de circulaţie ale Spitalului din Suceava
Scenariul pare asemănător cu ceea ce s-a întâmplat acum două săptămâni. Fosta conducere a spitalului a chemat, în curte, pentru testare tot personalul. Bolnavi şi sănătoşi. A fost, cel mai probabil, momentul în care peste 200 de cadre medicale au luat virusul.
 
Managementul militar al spitalul a hotărât că medicii sănătoşi vor fi cazaţi în campusul universitar din Suceava, pentru a evita contactul cu familia. De cealaltă parte, doctorii susţin că nu există condiţii. Stau mai mulţi în cameră, iar toaletele sunt la comun - iar asta înseamnă risc de contaminare.
 
Acestea sunt doar o parte din problemele pe care noua echipă managerială a spitalului trebuie să le rezolve până luni - termenul primit. În spital erau, astăzi, 650 de pacienţi infectaţi, iar numărul este în creştere.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Adrian Popescu
5.04.2020, 11:07:47

au dreptate militarii, dovada plangerea doctorilor, ar vrea sa aibe fiecare toaleta lui? doar doctorii ua? rasfatati, ultra platiti si pt asta de vina e psd-ul care le-a dat salarii imense, nesimtite

+18 (44 voturi)
Iulian Lupsa
5.04.2020, 11:08:50

Nicio surpriza ca medicii si asistentele medicale din Rromanika sunt incredibil de analfabeti professional!!! Ei stiu ca daca esti medic sau asistenta trebuie sa primesti spaga, meseria nu intra in calcul!!!

+3 (29 voturi)
a dante
5.04.2020, 11:09:05

lmao, au iesit parazitii de prin popotele patriei sa dea cu furtunul. noroc cu virusul asta ca le-a permis sa mai faca ceva miscare pana la iesirea la pensie. altii, n-au avut nici macar norocul asta.

-6 (24 voturi)
Lucifer
5.04.2020, 11:11:35

Poţi să ai cele mai moderne echipamente medicale, dar dacă oamenii nu sunt pregătiţi profesional fiind angajaţi pe pile, degeaba, faci mai mult rău decât bine. Incompetenţa şi corupţia ucid, la propriu.

+9 (11 voturi)
Fahrenheit 451
5.04.2020, 11:11:43

Mda, a venit armata să facă ordine! Lăsați bârfele și falsa propagandă, nu-i jigniți pe medicii civili, că sunteți mai deștepți, cu moț în frunte, ptr. ca nu cumva, la rândul vostru, să o luați în freză! Sunt medici ca voi, șpăgari, dar medici! Personalul medical de acolo nu a avut ce echipament de protecție să poarte, nu că au refuzat să poarte acest echipament! Ședința la care au fost chemați medicii de un manager inconștient a înrăutățit situația, atunci a fost momentul principal în care mai multe cadre medicale s-au infectat stând în aceeați încăpere, dar de ce n-aveau echipamente de protecție? Nu dezinformați lumea! Tot văd filmulețe la Tv cum niște ..fericiți'' pipăie ,,nuș'' ce materiale aduse din China, două sute de mii de măști chirurgicale, când românii ar avea nevoie de milioane! Asta înseamnă că coronavirusul i-a prins nepregătiți, cu pantalonii în vine!

-3 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările