Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru Franţa, Olanda şi Belgia, din cauza ninsorilor şi a vântului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAE a transmis atenţionare de călătorie pentru mai multe state europene
MAE a transmis atenţionare de călătorie pentru mai multe state europene

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, o atenţionare de călătorie pentru Franţa. Aici sunt aşteptate vânt puternic, ploi şi furtuni în zona de sud, iar pentru Olanda şi Belgia, unde au fost emise cod roşu şi portocaliu de ninsori.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, în conformitate cu datele oferite de autorităţile locale, sunt aşteptate furtuni puternice, ploi şi vânt cu viteză de până la 120 km/h în sudul Franţei şi în departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse”, arată un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Potrivit MAE, previziunile meteorologice vor fi valabile până în zilele de 12 şi 13 decembrie 2017.

Cod roşu de ninsori în Olanda

Totodată, MAE avertizează că Institutului Naţional de Meteorologie olandez a emis un cod roşu de ninsori şi polei pentru centrul şi sudul ţării şi un cod portocaliu de ninsori şi vreme rea pentru zona de nord, în perioada 11 – 12 decembrie 2017.

„Vremea de iarnă va afecta transportul terestru, aerian, maritim pe tot teritoriul naţional. Organizaţia olandeză ANWB avertizează cu privire la condiţiile dificile ale circulaţiei rutiere, riscul producerii de accidente din cauza ninsorii abundente şi a poleiului, recomandând cu insistenţă tuturor şoferilor să rămână acasă, cu excepţia cazului în care călătoriile lor sunt absolut necesare / urgente”, precizează MAE.

Perturbări ale circulaţiei feroviare 

Societatea naţională olandeză de cale ferată anunţă perturbări ale circulaţiei feroviare din cauza vremii, dar şi din cauza adaptării programului trenurilor pentru anul 2018, iar din cauza vremii nefavorabile au fost închise şcoli din împrejurimile oraşelor Amsterdam, Utrecht şi în zona Brabant.

Totodată, din cauza ninsorilor şi a vântului, pe Aeroportul Schiphol, din Amsterdam, s-au anulat peste 150 de zboruri şi există posibilitatea producerii de alte întârzieri/anulări.

Nici Belgia nu va scăpa de vremea rea. Un cod portocaliu de ninsori a fost emis pentru zilele de 11-12 decembrie. Ninsorile, vântul şi temperaturile scăzute se vor înregistra pe întreg teritoriul Belgiei şi vor avea un caracter mai pronunţat în Flandra, Regiunea Capitalei Bruxelles şi Provincia Hainaut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite