Societate

articolul anterior articolul urmator

Armata se implică în vaccinare. MApN a anunţat unde vor fi depozitate dozele de vaccin anti-Covid

4
23 Nov 2020 20:20:18
Autor: Cristina Morozan
MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare Foto: Inquam (Arhiva)
MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare Foto: Inquam (Arhiva)

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, luni seară, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că instituţia se va ocupa de depozitarea vaccinului anti-COVOD, că depozitul principal o să fie la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, iar la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa vor fi centre regionale

”În cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională” desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional. Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare”, a transmis MApN, luni seară, printr-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată. 

”În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, se mai arată în comunicat. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Basarab Peruca
23.11.2020, 20:36:12

Ce jignire si ce manipulare. Jignirea: Ati falimentat secaturilor Institutul Cantacuzino care a produs vaccinuri pentru generatii intregi care au trait bine mersi. Manipularea: informati ca il stocati acolo ca in constiinta colectiva sa se faca legatura dintre vaccin si numele Cantacuzino si cativa fraieri sa puna botul ca vaccinul ar avea ceva de-a face cu institutul in sine. Ce alta dovada mai vreti ca toata treaba asta cu vaccinurile dar si cu falimentarea institutului a fost planuita.

-9 (9 voturi)
mihai radu
23.11.2020, 20:50:59

De ce scrii prostii,toată lumea asta mare știe că vaccinurile sunt deocamdată americano-germane,iar Institutul a fost falimentat de PSD și repus pe linia de plutire de actuala guvernare !

0 (2 voturi)
Basarab Peruca
23.11.2020, 21:05:45

Daca asta e linie de plutire eu sunt Mitza Biciclista. Daca se voia repunerea pe picioare se facea demult. PNL putea face asta. Si vezi ca pe la guvernare nu a trecut doar PSD, au fost si altii. Puteau si altii sa faca ceva daca voiau. Fiecare a ales insa sa isi bata joc. Cu PSD in frunte.

-9 (9 voturi)
Edmond Wolf
23.11.2020, 21:49:16

Care vaccinuri, stimați colegi? Nici Pfizer, nici Moderna, nici AstraZeneca și nici măcar Institutul Gamaleya din Rusia nu au publicat, așa cum este normal, rezultate ale studiilor și experimentelor asupra acestor vaccinuri într-o revistă de specialitate, nu neapărat de prestigiu așa cum cere eticheta ci măcar o revistă. Atunci ce se depozitează? Fiole cu apă distilată sau ser fiziologic? Pe ce se bazează eficaitatea acestor vaccinuri, pe declarațiile și amenințările dulapului gol de la Cotroceni că ne face injecție pentru că nu suntem cuminți? Unde este revista aia științifică cu studiile și experimentele cu vaccinuri??? De ce credeți că mai nimeni nu dorește să se vaccineze și trebuie să iasă armata să ne înțepe? Ziarul britanic The Times afirmă că CGHQ (Government Communications Headquarters), serviciul britanic de interceptare a comunicațiilor a primit ordinul de a contraresta în Internet orice argument contrar vaccinării. Acest serviciu britanic de interceptare a comunicațiilor deține aparatura și softurile necesare pentru a hackea orice cont din rețelele sociale și să participe în forumurile de pe Internet în numele oricărei persoane. Nu poate interveni în conturile de pe teritoriul aliaților în această activitate, respectiv al membrilor celor cinci ochi: SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Armata este ultimul argument împotriva vaccinării. Osford trebuie să-și vândă mizeria cu orice preț. E altfel la noi?

-7 (9 voturi)
Modifică Setările