Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Sănătăţii: 9 dintre cei 10 contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus, depistaţi pozitiv la testul RT-PCR

6
23 Jan 2021 21:49:50
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul lucrează la o şcoală din Bucureşti, iar unitatea a fost închisă şi va fi dezinfectată în cursul zilei de luni.

Centrul Naţional pentru Controlul şi Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătăţii rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină SARS-CoV-2.
 
”Pacientul lucrează la o şcoală din Bucureşti. În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV 2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi 3 cazuri în data de 18.01.2021). În 22.01.2021 au fost testate la INBI Matei Balş 10 persoane (cele 4 confirmate şi 6 contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, a transmis, sâmbătă seară, Ministerul Sănătăţii.
 
Sursa citată a precizat că persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.  
 
În urma anchetei, DSP Bucureşti a decis închiderea şcolii, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv  nebulizare.
 
De asemenea, au fost luate măsurile de izolare/ carantinare pentru cazuri şi contacţii cazurilor.
 
"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.
 
Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa respectării măsurilor de prevenţie: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 şi raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).
 
De asemenea, Ministerul precizează că evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire şi Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat.
 
Potrivit MInisterului Sănătăţii, până în prezent în România s-au confirmat 3 cazuri cu noua tulpină de coronavirus, iar pentru 9 pacienţi se aşteaptă rezultatele. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

TIBI
23.01.2021, 22:20:55

POVEŞTI USR ISTUL REGRETĂ CĂ DE LUNI SE DESCHID RESTAURANTELE

-5 (7 voturi)
Camelia Sorescu
24.01.2021, 03:35:10

Realitatea este un pic diferită. Am ascultat vreme de un an cum că orice fel de mutații ar apărea, ca pericol, ele vor fi la fel ca varianta originală. Acum, o dată cu apariția mutațiilor a apărut altă poziție în spațiu public pe care eu personal o consider mincinoasă. Și anume, că mutațiile le-ar face cei care nu se vaccinează. Întrebare acum: 1 an de zile cât nu s-a făcut niciun vaccin nu a făcut nimeni nicio mutație, și fix în decembrie când încep vaccinările încep și mutațiile. Ce coincidență stranie. Dar mai există una cel puțin la fel de stranie. Mutațiile sunt 3 la număr, au apărut în 3 țări, Anglia, Africa de Sud și Brazilia iar toate acestea folosesc 3 producători diferiți de vaccin. Nu e nevoie decât de logică elementară pentru a vedea ceea ce trebuie să fie văzut. Oamenii să deschidă bine ochii. Realitatea e că habar nu avem ce se dorește să ni se injecteze. Și afirm acest lucru în calitate de persoană onestă deschisă la ideea de vaccinare. Dar nu la vaccinuri dezvoltate în câteva luni, fără teste corespunzătoare. Să nu uităm un lucru: vaccinul de la Pfizer este experimental, scrie la pagina 19 din prospect https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf „Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat, controlat cu placebo, în regim orb pentru observator.” Vaccinul nu este sigur așa cum se afirmă la televizor în reclamele mincinoase plătite de stat și nici eficient. Scrie negru pe alb în prospect. În absența unui raport final acest vaccin, cel de la Pfizer, este cel mult o biată fiolă experimentală.

-3 (7 voturi)
Davide Isa
24.01.2021, 05:21:52

DOVADA GENOCIDULUI: Testarea PCR Kit-ul de testare PCR a fost inventat de biochimistul și laureatul Premiului Nobel, dr. Kary Mullis. Acest kit nu a fost niciodată conceput pentru a fi un instrument de diagnosticare pentru boli sau virusuri. De fapt, testul PCR nu poate izola o infecție virală sau un virus viu. Testul nu face diferența între virușii vii și cei morți. Pentru că specimenul viral este foarte mic, pentru a putea vedea proba de ARN printr-un microscop, este trecut prin multiple cicluri. Testul ar trebui să ruleze la maxim 30-35 de cicluri. Orice peste 35 de cicluri va declanșa un fals pozitiv. Desi se stie acest lucru, laboratoarele folosesc 37-40 cicluri, iar guvernul Regatului Unit foloseste 45 cicluri. Pe data de 20 ianuarie 2021, Organizatia Mondiala a Sanatatii ADMITE că testarea PCR la rate ridicate de amplificare (peste 30 de cicluri) modifică valoarea predictivă a testelor și are ca rezultat un NUMAR FOARTE MARE DE REZULTATE FALS POZITIVE. https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05 https://www.thelibertybeacon.com/right-on-cue-for-biden-who-admits-high-cycle-pcr-tests-produce-covid-false-positives/ https://www.thelibertybeacon.com/evidence-of-genocide-coronavirus-pcr-testing/

-5 (5 voturi)
Eduard
23.01.2021, 22:26:18

ATUNCI NU DESCHIDETI SCOLILE. ESTE SINGURA SOLUTIE RATIONALA CA SA NU AJUNGEM IAR LA PESTE CAZURI / ZI !!!

+2 (4 voturi)
Matei Basarab
23.01.2021, 23:27:24

Ingrijorare ca scad nr de cazuri! Se deschid pacanelele in loc sa anuleze restrictia de circulatie.

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările