Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Sănătăţii va primi de la Uniunea Europeană 22 milioane de lei pentru creşterea gradului de vaccinare

2
25 Aug 2019 12:24:07
Autor: Iulia Cimpoeru
FOTO; gov.ro
FOTO; gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va primi, în următorii 3 ani, aproximativ 22 de milioane de lei de la Uniunea Europeană pentru a implementa o serie de măsuri care vizează creşterea gradului de vaccinare, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

„Am depus în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creştem gradul de acoperire vaccinală în ţară", a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, în comunicatul menţionat, remis duminică.

Cei 22 de milioane de lei primiţi de la Uniunea Europeană vor fi folosiţi pentru implementarea Strategiei Naţionale de Vaccinare, inclusiv Planul de acţiuni aferent acesteia. De asemenea, va fi consolidat un sistem de monitorizare a măsurilor care vizează creşterea gradului de vaccinare.

„Va fi îmbunătăţită capacitatea instituţiilor din sistemul de sănătate pentru  completarea şi accesul în timp real la informaţii privind stadiul vaccinării pentru populaţie, precum şi a stocurilor disponibile. Un număr de 20 de judeţe identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu maşini şi servicii de curierat pentru transport vaccin. Va fi dezvoltat şi Registrul Electronic Naţional de Vaccinari (RENV), prin crearea, în secţiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul direcţiilor de sănătate publică, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri. Personalul din Ministerul Sănătăţii şi din structurile cu responsabilităţi în dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicilor şi programelor de vaccinare şi imunizare va fi instruit şi, nu în ultimul rând, va fi derulată o campanie de informare şi conştientizare a importanţei vaccinarii”, se mai precizează în comunicatul remis de Ministerul Sănătăţii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
25.08.2019, 15:48:13

De banii astia ... abia daca vor face o campanie de informare şi conştientizare a importanţei vaccinarii... :))) Un parteneriat public privat , nu au gasit ???

Sorin Barbu
26.08.2019, 08:02:25

Vaccinați politicienii lachei din Romãnia primul sa fie chiorul bețiv de bâsescu