Ministerul Sănătăţii, reacţie după ce un primar a intrat în greva foamei: „Nici ministrul şi nici ministerul nu aprobă înfiinţarea substaţiilor de ambulanţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Ministerul Sănătăţii a avut o primă reacţie faţă de declaraţiile unui primar care face greva foamei în faţa instituţiei, pentru că solicită înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă. „Nu intră în atribuţiile ministrului şi nici ale ministerului avizarea şi aprobarea înfiinţării de substaţii de ambulanţă”, a spus Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Mediafax, precizarea vine după ce un primar din Maramureş a intrat în greva foamei şi acuză că oraşul său a fost privat de un serviciu de ambulanţă. Edilul mai spune că sănătatea se împarte pe criterii politice. 

Sursa citată mai arată că înfiinţarea acestor substaţii se face pe criterii bine stabilite de o comisie interministerială, care este condusă de secretarul de stat Raed Arafat.

„Există o comisie interministerială condusă de domnul secretar de stat Raed Arafat, care avizează înfiinţarea lor pe criterii bine stabilite. De altfel, domnul primar ştie acest lucru pentru că, din informaţiile pe care le-am a primit de la această comisie, a primit o negaţie pentru înfiinţarea substaţiei Ulmeni şi a primit şi criteriile în funcţie de care comisia a luat decizia”, a spus Oana Grigore. 

Lucian Morar, primarul din Ulmeni (judeţul Maramureş) a spus a intrat, luni, în greva foamei, în faţa Ministerului Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite