Ministerul Sănătăţii: Tânărul din Bacău, „puţin probabil” să fie infectat cu virusul mortal din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus

Simptomele tânărului de 24 de ani din Bacău, student în China, despre care presa a scris că ar putea fi infectat cu noul coronavirus, s-au diminuat, astfel încât este „puţin probabil” ca acesta să fi contactat virusul mortal din Orient, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

„Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul Coronavirus de la Bacău: Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu 8 zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de faţă acuzând dureri musculare. Simptomatologia a fost redusă şi neelocventă. În cursul acestei seri pacientul va fi internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr. Matei Balş, evaluat şi diagnosticat clinic şi biologic”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. 

Un tânăr de 24 ani, din Bacău, care studiază în China, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a spus medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu coronavirus, el fiind transferat la Bucureşti în cursul acestei zile pentru efectuarea testelor.

Directorul Spitalului Judeţean Bacău, doctorul Adrian Popa, a declarat pentru Agerpres că bărbatul nu prezenta simptome agravante, care i-ar fi pus viaţa în pericol, dar avea dureri musculatorii şi o tuse seacă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite