Ministerul Sănătăţii va trimite Corpul de Control la Spitalul de Oftalmologie. Monica Pop: Contractul a fost încheiat perfect legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii va trimite, în perioada următoare, Corpul de Control la Spitalul de Oftalmologie. Asta după ce o investigaţie făcută de Gazeta Sporturilor arată că profesorul Monica Pop, managerul unităţii sanitare, ar fi fost angajată timp de patru ani la firma care vinde alimente, dar şi cristaline în Spitalul de Oftalmologie. Medicul se apără şi spune că acel contract a fost încheiat „perfect legal”.

UPDATE Monica Popa a susţinut miercuri o declaraţie de presă în care a precizat că este de acord ca managerii de spital să nu fie numiţi politic, precizând că ea nu a fost niciodată susţinută de un partid.

„Sunt perfect de acord cu această decizie cu privire la faptul că managerii de spital să nu fie numiţi politic niciodată. Nu am fost susţinută politic, conduc aceste spital de 20 de ani timp în care s-au tot schimbat partidele”, a declarat medicul.

Întrebată despre contractul prin care a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi rame de ochelari, lentile cristaline pentru bolnavi, iar, în schimb, firma a angajat-o, timp de patru ani, aceasta a răspuns că acel contract a fost încheiat „perfect legal”.

„Când am încheiat contractul, era perfect legal. Cu ce am prejudiciat spitalul că am dat consultaţii într-un cabinet privat de două ori pe săptămâni?! Este perfect legal tot ve am făcut. Spitalul nu este al meu, este al primăriei. Nu putem să facem nimic de capul nostru”, a mai spus Monica Pop.

De asemenea, întrebată dacă a încheiat contracte cu Hexi Pharma, aceasta a răspuns că a luat doar „Betadină” (iod - n.r.).

„Sunt medic şi pacient, ultima dată m-am operat în martie, am stat într-un salon cu mai mulţi pacienţi şi nimeni nu s-a îmbolnăvit. Noi nu am avut niciodată biocide de la Hexi Pharma, dar am avut Betadină, produs folosit pentru plăgile operatorii”, a menţionat Pop.

Totodată, ea a mai precizat că soţul acesteia este inginer chimist şi l-a rugat să testeze produsele respective.

„Soţul meu este inginer chimist şi l-am rugat să facă o analiză şi a ieşit că este ceea ce scrie pe etichetă. Spitalul de Oftalmologie este un spital care nu aa avut infecţii”, a completat managerul spitalului.

Corpul de Control, trimis la Spitalul de Oftalmologie

Decizia a fost luată de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Potrivit GSP, Monica Pop, cel mai longeviv director de spital din România, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA al Spitalului de Oftalmologie şi şeful Comisiei de concurs, ea câştigând astfel concursul de manager şi în 2010 şi în 2014, scriu, miercuri, jurnaliştii GSP. De asemenea, directorul Monica Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar şi rame de ochelari, lentile cristaline pentru bolnavi, un spaţiu în spital şi a prelungit contractul de patru ori de atunci, iar, în schimb, firma a angajat-o, timp de patru ani.

GSP scrie că senatorul PSD Florian Popa, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate Publică din Senat, este, totodată, şeful Comisiei de concurs în faţa căreia Monica Pop a trecut de două ori consecutiv concursul de director al Spitalului de Oftalmologie, în 2010 şi în 2014, de fiecare dată cu nota 10, “fără să mai fie necesară desfăşurarea interviului”.

De asemenea, Florian Popa a fost şi rectorul Universităţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti, iar în această calitate a numit-o prorector pe Monica Pop, din 2004 şi până în 2012. În 16 iulie 2010, deputatul PSD Florian Popa s-a numit singur în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Oftalmologie, acolo unde Pop este director, iar din această postură s-a numit şef al comisiei de concurs pentru postul de manager. La sfârşitul anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe senatorul PSD incompatibil şi în conflict penal de interese, având în vedere această situaţie, iar senatorul a dat în judecată ANI, procesul fiind pe rol.

Jurnaliştii GSP mai scriu că în 1996, ca director al spitalului, Monica Pop a semnat un contract prin care Spitalul de Oftalmologie închiriază la parterul clădirii din Piaţa Lahovary firmei Monona Group Trading SRL un spaţiu de 38 de metri pătraţi. Potrivit contractului prezentat în facsimil, în acel spaţiu sunt comercializate produse alimentare şi nealimentare – pizza, dulciuri, lactate, pâine sau conserve, dar şi rame de ochelari, "lentile normale şi de contact şi cristaline", “favorizând la preţ salariaţii spitalului”.

În 2007, Monica Pop a devenit angajat al acestei firme, până în 2011. Ea a semnat atât contractul cu Monona, cât şi prelungirea acestuia, cu mărirea spaţiului cedat de spital, în 1999, 2002, 2007 şi 2012. Monona aparţine unui medic Mihai Ghiţă, iar administrator este Munteanu Daniela Anisoara, doctor în cadrul Spitalului de Oftalmologie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite