Ministerul Transporturilor: 37 de drumuri, cu circulaţie îngreunată. CFR nu va programa trenuri de marfă în zona Dobrogea, pe durata codului roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ARHIVA
Foto ARHIVA

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a transmis, miercuri seară, în contextul avertizărilor de vreme rea, că prioritatea este ca toţi cei aflaţi în trafic să ajungă în siguranţă la destinaţie. ”Cei care nu îşi vor face treaba, indiferent de poziţia pe care o ocupă, vor răspunde”, a transmis ministrul.

Potrivit Ministerului Transporturilor, 37 de drumuri au circulaţia îngreunată, iar CFR nu va nu va programa trenuri de marfă în zona Dobrogea, pe durata codului roşu.

Potrivit Ministerului Transporturilor, la solicitarea ministrului Lucian Bode, a avut loc, Comandamentului Central de Iarnă care funcţionează la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

”În condiţiile avertizărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, reprezentanţii unităţilor MTIC membre ale Comandamentului au precizat că dispun de resursele umane şi materiale care sunt necesare pentru asigurarea desfăşurării traficului în condiţii de iarnă”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Potrivit sursei citate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are disponibile peste 226.000 tone sare, peste 33.920 tone nisip, peste 735.600 tone motorină, dar şi 3.000 de utilaje, dintre care 340 de utilaje se află deja în zona de cod roşu.

”În prezent sunt 37 de drumuri cu circulaţie îngreunată”, a transmis Ministerul Transporturilor.

CFR are pregătite 18 pluguri, 150 de mijloace de intervenţie (drezine CIRA, drezine pantograf, UAM) şi peste 640 de salariaţi.

”Pentru a evita blocarea circulaţiei în perioada 5-6 februarie 2020, între orele 22.00-08.00 nu vor fi programate trenuri de marfă pe zona Dobrogei”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

De asemenea, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de iarnă a traficului aerian, necesarul de materiale, utilaje şi personal este asigurat iar pe aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului vor fi întreprinse acţiunile necesare pentru ca pasagerii să ajungă în condiţii de siguranţă la destinaţie.

”În cazul navigaţiei pe Dunăre autorităţile sunt pregătite pentru a interveni pentru spargerea banchizelor de gheaţă. Prognoza meteorologică nu prevede ca în perioada imediat următoare, pe Dunăre, să apară fenomenul de îngheţ. În ceea ce priveşte navigaţia în porturile maritime şi pe canalele navigabile vor fi luate măsurile specifice în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice”, a mai prcizat Ministerul.

”De la  prima şedinţă a Comandamentului pe care am convocat-o v-am spus că preocuparea noastră zero este siguranţa românilor. Aştept de la voi maximă implicare astfel încât să nu ne confruntăm cu situaţii critice.  Ştim fiecare ce avem de făcut şi astfel nu vom avea probleme. Toate comandamentele regionale sunt funcţionale. Există un sistem eficient  de monitorizare a stocurilor şi utilajelor. Comunicarea între dumneavoastră şi cei pe care îi coordonaţi trebuie să fie rapidă şi eficientă. Nu voi admite nicio bâlbâială sau vreo întârziere deoarece acestea pot afecta în orice moment vieţile oamenilor. Vreau să aveţi o comunicare continuă cu cetăţenii pentru ca toţi cei interesaţi să aibă toate informaţiile necesare. Să ştie dacă un drum este închis sau dacă este vreo întârziere la trenuri.  Sper ca situaţiile cu participanţi la trafic blocaţi de troiene să nu se întâmple dar dacă avem astfel de cazuri să interveniţi cu celeritate. Tot aşa cei care călătoresc cu trenul trebuie să aibă confortul necesar.  Dacă veţi avea o situaţie neprevăzută sper că aţi luat toate măsurile pentru ca oamenii să nu stea blocaţi cu orele în vreo pustietate. Vă spun de pe acum ca să fie foarte clar: cine nu este în stare să îşi coordoneze oamenii şi resursele se va duce acasă. Fără excepţie” a declarat ministrul Lucian Bode.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite