Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Cercetării vrea să transforme factorii poştali în asistenţi comunitari: Dacă moare cineva în casă ar putea să semnaleze

1
23 Feb 2021 19:30:10
Autor: Cristina Morozan
„Toată lumea aşteaptă să vadă Poşta Română profitabilă”, a precizat ministrul  Foto: Ahivăi
„Toată lumea aşteaptă să vadă Poşta Română profitabilă”, a precizat ministrul  Foto: Ahivăi

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat că în Poşta Română sunt angajaţi foarte mulţi factori poştali, iar odată cu degitalizarea şi îmbunătăţirea serviciilor aceştia ar trebui pregătiţi pentru „altceva”. Propunerea sa este ca aceştia să devină asistenţi comunitari.

„Sunt foarte mulţi factori poştali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceştia ar putea fi pregătiţi să devină asistenţi comunitari. Este un proiect”, a declarat ministrul USR PLUS, Ciprian Teleman, la Antena 3, potrivit Digi 24.
 
Totodată, întrebat despre ce ar însemna conversia factorilor poştali în asistenţi comunitari, Teleman a spus că, deoarece angajaţii Poştii cunosc foarte bine comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea, în anumite situaţii, să trebuiască să sesizeze autorităţile despre anumite „lucruri neobişnuite”.
 
„Se întâmplă uneori, un exemplu puţin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuinţă după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem aceşti factori poştali care cunosc foarte bine comunităţile şi ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobişnuite.”
 
De asemenea, mnistrul a vorbit şi despre concederile de la Poşta Română, şi a spus că restructurarea vine ca o consecinţă a digitalizării.
 
„Toată lumea aşteaptă să vadă Poşta Română profitabilă”, a precizat ministrul.
 
300 din cei aproximativ 1600 de angajaţi cu funcţii administrative şi de conducere din Poşta Română ar urma să fie concediaţi în perioada următoare, după analiza performanţei şi eficienţei acestora în companie, a anunţat Horia Grigorescu, vineri, directorul general al Poştei Române, care este şi vicepreşedinte PNL Bucureşti.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

M Costi
23.02.2021, 20:50:04

"...Propunerea sa este ca aceştia să devină asistenţi comunitari..." !?! Corect , are dreptate domnu' ministru , postasii ar putea incepe sa practice meseria de moaşă comunală. Trece pe la casa omului , vede ca femeia e pe cale sa nasca , lasa jos tolba cu scrisori , se spala pe maini , scoate copilu' din ...origine , se mai spala pe maini o data si pleaca mai departe in sat , sa duca scrisorile ! E simplu , domnu' ministru a avut o idee geniala , se vede de ce a fost pus la "cercetare" ! P.S. Oare la restructurare , vor fi dati afara si politrucii penelisti numiti in conducerea Postei ?

-5 (9 voturi)
Modifică Setările