Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul de Externe al Marii Britanii: „Toţi am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creştinilor“

14
3 May 2019 15:01:20
Cătălin Sturza

25 de creştini au fost ucişi în Nigeria luni, pe 29 aprilie, de gruparea teroristă islamică Boko Haram. Teroriştii au înconjurat o comunitate creştină din nordul Nigeriei, şi apoi au pornit, cu armele în mână, din uşă în uşă.

Jihadiştii au intrat în fiecare casă, şi au tras în oamenii dinăuntru – bărbaţi, femei, copii, conform Open Doors USA. A doua zi, în timp ce creştinii îşi îngropau morţii, teroriştii s-au întors.

Oamenii şi-au abandonat morţii şi au fugit. Creştinii din zonă au spus organizaţiei Open Doors: „Suntem în pericol, nu avem pe nimeni care să ne apere şi care să pună capăt măcelului la care sunt supuşi ai noştri“.

Peste 27.000 de oameni au fost ucişi, în ultimii zece ani, în Nigeria de gruparea islamistă Boko Haram, şi peste 2 milioane de oameni şi-au abandonat locuinţele şi satele.

Alţi 5 creştini au fost ucişi în Burkina Faso duminică, pe 28 aprilie, într-un atentat comis asupra unei biserici. Au fost ucişi pastorul bisericii şi patru credincioşi, şi alţi doi oameni au fost daţi dispăruţi.

Atacurile jihadiştilor asupra creştinilor au început, în Burkina Faso, din 2015, dar acesta este primul atac comis asupra unei biserici. Atacul a avut loc la ora 13.00, când oamenii plecau de la serviciul religios.

Printre grupările islamiste care atacă, constant, creştinii din Burkina Faso se numără Ansarul Islam, GSIM, şi ISIS. Peste 350 de creştini au fost ucişi de islamişti în Burkina Faso, începând cu 2015.

Un raport comandat de Ministerul de Externe al Marii Britanii, citat de The Guardian, arată că cel mai persecutat grup religios de pe planetă este cel al creştinilor, iar persecuţia creştinilor în Orientul Mijlociu „se apropie de proporţiile unui genocid“.

Milioane de creştini din Orientul Mijlociu au fost nevoiţi să plece din căminele lor, iar mulţi au fost ucişi, răpiţi, întemniţaţi şi discriminaţi, arată raportul, citat şi de Hotnews. Documentul scoate în evidenţă faptul că discriminarea la adresa creştinilor are loc şi în ţări din Asia de Sud-Est, din Africa Subsahariană şi din estul Asiei, cel mai adesea în cadrul unor regimuri autoritare.

Jeremy Hunt, Ministrul de Externe al Marii Britanii, a spus că raportul, publicat joia aceasta, este „Cu adevărat o trezire la realitate: Trebuie să realizăm – şi acest lucru este arătat foarte clar de raport – că cel mai persecutat grup religios sunt creştinii".

Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creştinii persecutaţi sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populaţia de creştini era de circa 20%, acum este 5%. Toţi am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creştinilor“, a adăugat Jeremy Hunt.

Open Doors ne îndeamnă să ne rugăm pentru aceşti fraţi ai noştri – care sunt cuprinşi de frică, se află în nevoi, pe drumuri, nu îşi pot îngropa morţii, şi pe care nu are cine să îi apere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

prosciuto
3.05.2019, 15:32:11

Sturza "Open Doors ne îndeamnă să ne rugăm pentru aceşti fraţi ai noştri – care sunt cuprinşi de frică, se află în nevoi, pe drumuri, nu îşi pot îngropa morţii, şi pe care nu are cine să îi apere." Daca sunt ortodocsi putem sa ne rugam, daca nu nu. Daca sunt pocaiti eretici trebuie sa ne fie asa cum zice Biblia: Matei 18.17 Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar dacă nici de Biserică nu va asculta, să-ți fie ca un păgân și ca un vameș. Deci ereticii si paganii musulmani sunt acelasi lucru.

-2 (4 voturi)
Stefan din Nord
3.05.2019, 17:02:36

Ce a spus Isus la Matei 18,si ce-ai inteles tu . Dar cand ai idei preconcepute despre pocaiti eretici ajungi sa cauzi dovezi biblice impotriva lor chiar si acolo unde nu e cazul . Chiar nu poti intelege un text simplu ,sau doar te prefaci ?

+2 (2 voturi)
Alfa Omega
3.05.2019, 17:14:59

Corectitudine politica nu inseamna sa tolerezi crima si genocidul.Nimeni nu a cercetat acele crime si ucidere in masa si cand crestinii au fost luati de sclavi la IS nimeni nu s-a sesizat. Ateii din Europa pupincuresc musulmani si dispretuiesc crestinii !Si apoi se trezesc cu un atentat si voteaza cu extrema dreapta. Dar uita ce au pupat inainte de atentat.

0 (2 voturi)
prosciuto
3.05.2019, 17:31:02

Stefan din Nord "Dar cand ai idei preconcepute despre pocaiti eretici ajungi sa cauzi dovezi biblice impotriva lor chiar si acolo unde nu e cazul" Ereticii sunt toti cei care se declara crestini dar nu asculta de Biserica! Adica exact ce spune Iisus in verset: Cand vedem un om care zice: sunt un crestin sunt un crestin, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa-i spunem: nu mai fa deranj pe strada, du-te la Biserica si fa-ti cruce. Daca nu asculta trebuie sa mergem la Biserica si sa spunem: este un om care striga pe strada ca e crestin dar refuza sa vina la Biserica. Biserica e cea care trebuie sa-l studieze sa vada ce teorii spune si daca il declara pocait atunci toti crestinii trebuie sa-l considere vames si pagan

-2 (4 voturi)
prosciuto
3.05.2019, 15:50:43

"Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creştinii persecutaţi sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă." by Jeremy Hunt. Sinistra exprimare bai Jeremy! Corectitudinea politica te revolta asai? Da numai aia despre musulmani! Da sa-i numesti pe toti ereticii si pocaitii la gramada crestini asta nu e din Corectitudinea politica bai Jeremica?

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările