Ministrul Educaţiei: Elevii care fac şcoala online vor fi evaluaţi tot online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu subliniază că tematica de examene din acest an va fi adaptată la realităţi
Sorin Cîmpeanu subliniază că tematica de examene din acest an va fi adaptată la realităţi

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a explicat că elevii care au făcut cursurile în sistem digital vor fi evaluaţi în acelaşi sistem, dar cei care au de susţinut în vară examene naţionale le vor susţine cu prezenţa fizică la şcoală.

„Cei care fac online vor fi evaluaţi la discipline tot online, dar în cazul în care susţin examene naţionale vor trebui să susţină cu prezenţă fizică. Doar tematica de examen va fi adaptată la realităţile acestui an şcolar. Vor susţine partea de evaluare online, dacă au făcut tot timpul online, însă dacă au examene naţionale, să fie pregătiţi pentru prezenţă fizică”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

Copiii care au simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, şi pot reprezenta un risc pentru aceştia, au posibilitatea să înveţe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

Şi profesorii care au vulnerabilităţi pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.

Şcolile se redeschid de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar, în funcţie de scenariul epidemiologic în care se află fiecare localitate. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite