Ministrul Educaţiei, reacţie vizavi de filmuleţul cu elevii care fac sex în toaletă: „Nu am văzut nimic clar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei nu se pronunţă în cazul elevilor filmaţi în ce făceau sex în toaleta şcolii FOTO Adevărul
Ministrul Educaţiei nu se pronunţă în cazul elevilor filmaţi în ce făceau sex în toaleta şcolii FOTO Adevărul

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a explicat că va aştepta ancheta în cazul celor doi elevi filmaţi în timp ce făceau sex în toaleta şcolii. El a explicat că din aceste imagini nu se poate trage o concluzie, dar şi dacă ar fi vorba despre sex cei doi elevi nu ar trebui să fie proscrişi, ci ajutaţi, pentru că aceste evenimente sunt rezultatul societăţii în care trăim.

„Nu am văzut nimic clar. Nu am nicio confirmare în acest sens. Sunt lucruri extrem de serioase, pe care trebuie să le discutăm, să le analizăm. Am auzit-o pe directoare, am vorbit şi cu inspectoarea generală şcolară. Când vorbim despre astfel de lucruri, trebuie să fim foarte siguri că astfel de informaţii sunt corecte, pentru că expunem copiii. Sunt copii de 15 ani. Eu doar rog un anumit tip de ponderare a limbajului, pentru că din limbaj se poate înţelege că s-a întâmplat altceva", a declarat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a precizat că ar trebui să ne uităm mult mai atent în societate ce exemplu oferim tinerilor şi abia apoi să dăm cu piatra.

„Ceea ce înseamnă că atunci când ne uităm la copiii noştri şi vedem că sunt violenţi, că sar unii la alţii la bătaie, că se bat cu cuţitele, de ce sunt aşa? O iau de jos în sus: fac părinţii ce trebuie, şcoala face tot ce trebuie şi apoi mergem în sus - ce acces au la internet, se joacă pe internet chiar şi în timpul clasei, pe ce fel de site-uri, ştim ce fac? Nu ştim, nu avem nicio politică în sensul ăsta. Televiziunea, presa scrisă - haideţi să mergem în Gara de Nord şi să vedem cum arată chioşcurile de ziare. Dacă nouă ne place, înseamnă că asta este educaţia pe care vrem să o facem. Eu cred că trebuie să avem o legislaţie foarte dură în ceea ce priveşte tipul de mesaj şi de expunere pe care îl asigurăm copiilor minori", a arătat ministrul.

„Au făcut o prostie, dar acum ce să le facem? Trebuie să recuperăm aceşti copii şi nu să îi arătăm cu degetul, să fie proscrişi. Vorbim şi despre un drept la protecţie al copiilor", a precizat ministrul Educaţiei.

Un filmuleţ postat recent pe internet prezintă imagini din toaleta unui liceu din localitatea ieşeană Târgu Frumos. Doi tineri au fost surprinşi întreţinând relaţii sexuale, iar conducerea liceului a declanşat o anchetă.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au anunţat că vor face propria anchetă cu privire la incidentul de la Târgu Frumos penru a stabili "dacă există o vinovăţie a celor care conduc liceul".

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite