Ministrul Educaţiei vrea manuale pentru Sport şi Dirigenţie. Criticile părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizie controversată a Ministerului Educaţiei Naţionale. În timp ce programele şcolare devin tot mai încărcate, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, vrea să introducă noi manuale, printre care de Educaţie fizică şi Dirigenţie.

Liviu Pop, a postat vineri seară pe contul său de Facebook lista programelor şcolare pentru învăţământul gimnazial la care trebuie să existe manuale şcolare, în înşiruirea de 118 titluri şi materii, pe lângă controversatul manual de Educaţiei Fizică, regăsindu-se 40 cu titulatura ”Pregătire sportivă practică” la diverse sporturi, de la atletism, badminton, dans sportiv, baseball, gimnastică artistică, judo şi până la lupte greco-romane, hochei pe gheaţă, hochei pe iarbă, softball şi yachting.

Lista prezentată de ministrul Educaţiei mai include Limba şi literatura română, Limba şi literatura română pentru şcolile cu predare în limba maghiară, limba şi literatura diverselor minorităţi naţionale, inclusiv croată, rromani, cehă, rusă, sârbă ucraineană. O altă secţiune este cea de limbi moderne, de unde nu lipsesc spaniola, turca, chineza şi japoneza.

De asemenea, sunt menţionate manualele de Istoria şi tradiţiile fiecărei minorităţi în parte, manualele de Religie pentru toate cultele recunoscute. Şi manualele de Educaţie muzicală sunt destinate fiecărei minorităţi în parte.

Reacţii critice

Anunţul ministrului privind noile manuale pentru gimnaziu a provocat reacţii critice atât din partea asociaţiilor de părinţi, cât şi pe reţelele de socializare.

Astfel, părinţii au criticat decizia, spunându-i ministrului că nu sunt săli de sport, că programa şcolară este oricum prea încărcată, iar ghiozdanele sunt prea grele.

”Lăsaţi manualele la sport, oricum ghiozdanele sunt grele. Fiecare ministru are ceva cu manualele. În loc să mai tăiaţi din programa şi aşa încărcată voi tot aglomeraţi. Am făcut sport de performanţă fără manual. Cheltuiţi bani publici cumpătat, suntem prea sărăci să-i aruncăm pe fereastră”, a comentat un părinte postarea lui Liviu Pop.

Un alt internaut este de aceeşi părere: ”Copiii au nevoie de mişcare! Învaţă destul la 10-12 materii (lb . română , istorie, geografie,etc) În majoritatea ţărilor, elevii au câte 5-6 ore de ed. fizică (de aici şi performanţele sportive la jocurile olimpicie, campionate europene şi mondiale,etc) ! Faceţi terenuri şi săli de sport ! Introduceţi mai multe ore de educaţie fizică! Mens sana in corpore sano !”.

”Poate vă gândiţi un pic şi la copiii care trebuie să care ghiozdanele în spate şi ai căror părinţi nu au maşini să fie duşi la şcoală”, a scris un altul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite