Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Mediului: De la 1 februarie mergem în control la unităţile care poluează, în zonele unde se ard ilegal deşeuri

4
21 Jan 2021 14:27:04
Autor: News.ro
Ministrul mediului a precizat că de la 1 februartie vor fi extinse staţiile de monitorizare a poluării în toate centrele urbane Foto ilustrativă: Arhivă
Ministrul mediului a precizat că de la 1 februartie vor fi extinse staţiile de monitorizare a poluării în toate centrele urbane Foto ilustrativă: Arhivă

De la 1 februarie vor fi efectuate controale la unităţile care poluează, în zonele unde se ard deşeuri în mod ilegal, iar Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor stabili planul comun de acţiune în acest sens, a anunţat, joi, ministrul Mediului, Tánczos Barna.

"Am găsit o soluţie, planul comun de control şi începem pe 1 februarie să mergem în control la acele unităţi care poluează, la acele zone unde se depozitează ilegal, la acele zone unde se ard deşeuri ilegal. Cele şase sectoare se vor întâlni cu Primăria Generală pentru a stabili planul comun de acţiune, în sfârşit. Vom avea cu siguranţă o colaborare între cele şapte entităţi de administraţie publică locală printr-un plan comun. Domnul Nicuşor Dan s-a angajat, a trimis deja propunerile pentru Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului”, a declarat Tánczos Barna, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova. 

El a afirmat că sunt comunităţi care pot rezolva soluţia poluării pe plan local şi comunităţi care nu îşi dau interesul. 

"Sunt zone unde poluarea aerului este o chestiune inexistentă, sunt zone unde suntem în situaţia de infrigement, sunt comunităţi care pot rezolva soluţia pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu îşi dau interesul pentru rezolvarea problemei”, a explicat ministrul Mediului. 

El a precizat că vor fi extinse staţiile de monitorizare a poluării în toate centrele urbane. 

"Vrem să extindem staţiile de măsurare, staţiile de monitorizare a poluării în toate aceste centre urbane şi o să mai achiziţionăm peste 140 de staţii noi şi de senzori, cu cât reţeaua o să fie mai mare, cu atât imaginea o să fie clară. Şi în anumite zone şi regiuni sau oraşe imaginile o să fie grave. Vom vedea că sunt foarte multe centre urbane sau zone din centre urbane unde poluarea este poate chiar alarmantă sau la nivelul admis de Uniunea Europeană ca nivel de suportabilitate”, a transmis Tánczos Barna. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mironov George
21.01.2021, 14:40:47

Numai dupa 1 februarie?? Minunea tine trei zile, cum e traditia la romani?? De rampele neautorizate de gunoi care se gasesc in jurul oraselor si comunelor cand va ocupati??? Am trimis prin email la ministerul mediului locatia unei astfel de rampe de gunoi neautorizate. Au trecut 30 de zile si nu am primit nici un raspuns. pe cand raspunsul???

corect roman
21.01.2021, 15:12:34

De ce nu de azi? Ce josnici,lepre,....

Un cititor
21.01.2021, 18:42:07

"Ministrul Mediului: De la 1 februarie mergem în control la unităţile care poluează, în zonele unde se ard ilegal deşeuri" Incredibil ! Ii si anunta. Aloo sa le spuneti ziua in care va indreptati catre ei.... "Sa fie cu bagare de sama". Cam asa a facut si predecesorul. Cel cu tabla. A latrat, a facut muuuult zgomot, si...... de fapt el lucra....dar pe la spate.....pt nevasta-sa ! Nitica tabla...avea nevoie.

Relon Mask
21.01.2021, 21:19:35

In Paris platesti 120 euro/zi daca treci cu masina prin centru si doar 9 euro/zi la metrou...eu zic ca asta-i rezolvarea, dle ministru si dle primar general!

Modifică Setările