Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Mediului afirmă că doreşte să aloce până la 1 miliard de euro în programul pentru panouri fotovoltaice până în 2024

3
25 Jan 2022 22:56:52
Autor: Sergiu Nicolae
Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Ministrul Mediului a vorbit despre programul pentru panouri fotovoltaice, a cărui ediţie din 2022 doreşte să înceapă din aprilie.

Tánczos Barna a afirmat, marţi seară, că doreşte să aloce până la 1 miliard de euro pentru acest program. Cu ajutorul acestui program, oamenii pot avea acces la energie regenerabilă cu sprijin de la stat, relatează Digi24.

"Vom porni ediţia 2022 sper că undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autorităţile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru acest program, cinci miliarde de lei în trei ani de zile”, a afirmat Ministrul Mediului, la Digi 24. 
 
Ministrul Mediului a spus că există fonduri suficiente pentru implementarea tuturor cererilor depuse şi chiar există fonduri pentru a asigura mai mulţi bani pentru programul panourilor fotovoltaice. Barna le-a propus şi celor din conducerea autorităţilor locale să facă parteneriate în cadrul acestui program.
 
"Sper să găsim o soluţie administrativă, legală, să mergem împreună, pentru că altfel este aproape imposibil ca printr-o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de milioane”, a adăugat Tánczos. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ion ion
26.01.2022, 00:15:46

1 miliard de euro, pe care nu-i are.....

Ţepeş
26.01.2022, 07:32:04

Ministerul poate să aloce și zile însorite? Atunci da, e ok, pentru că toată lumea știe că Soarele e gratis. Instalația cu panouri fotovoltaice costă, mult, dar ce contează, banii trebuie cheltuiți. Eu aș conecta satele țării la rețeaua de gaze naturale, pentru ca în viitor să poată fi folosită pentru alimentarea cu hidrogen a locuințelor. Dar dacă cheltuim banii pe rețeaua de conducte, ce vor face firmele care produc instalații fotovoltaice? Mai ales că firmele astea nu sunt românești ca să le ignori.

-16 (18 voturi)
Amdo Odma
26.01.2022, 09:49:34

Fotovoltaicele ar merita cat de cat daca devii prosumator, ca sa n-ai nevoie si de baterii si alte anexe. Altfel nu e rentabil in Romania, daca statul nu sponsorizeaza instalatia. De fapt, sponsorizarea inseamna tot o parte din banii tai dati la stat.

+1 (1 vot)
Modifică Setările