Ministrul Mediului: Aproape 300 de tone de deşeuri ilegale au fost oprite la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
300 de tone de deşeuri ilegale, oprite la graniţa cu România FOTO Mediafax
300 de tone de deşeuri ilegale, oprite la graniţa cu România FOTO Mediafax

Aproape 300 de tone de deşeuri ilegale, cele mai multe provenind din Germania, au fost oprite recent la graniţa cu România, a declarat, la Digi FM, ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, care a precizat că a fost deschisă o anchetă penală în acest caz.

„E o bună realizare a autorităţilor, pentru că am reuşit să stopăm 16 transporturi, nu din Italia, ci din Germania, Austria şi Ungaria. Cele mai multe din Germania. A fost o surpriză. Aproape 300 de tone de deşeuri ilegale care s-au încercat să se introducă în ţară, sub codul de deşeu verde, însă, printr-o colaborare foarte bună între Garda de Mediu şi Vamă, transporturile au fost oprite. S-a văzut că în peleţi nu era ceea ce era declarat în hârtii”, a afirmat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului.

Ea a spus că acest transport trebuia să ajungă la câţiva operatori economici români, al căror nume nu l-a precizat.

„În câteva zone din ţară, în sud-est, în special. Cam 40% mergeau la un singur operator. Am trimis garda în control. S-a dovedit că sunt ilegalităţi şi că era un pattern de a se proceda aşa şi am solicitat anchetă penală”, a adăugat ministrul Mediului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite