Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii, la 5 ani de la tragedia din Colectiv: „Avem tot 23 de paturi destinate pentru aceşti pacienţi”

1
30 Oct 2020 14:25:14
Autor: News.ro
Imagine:Inquam Photos / George Călin
Imagine:Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că, la cinci ani de la tragedia de la „Colectiv”, lucrurile pentru tratarea „marelui ars” în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent. „Avem tot 23 de paturi destinate pentru aceşti pacienţi şi suntem nevoiţi să cerem ajutor în clinicile din afara ţării atunci când capacitatea de tratare este depăşită”, arată ministrul Sănătăţii.

„Încă nu avem exerciţiul de a raporta şi recunoaşte, transparent, infecţiile nosocomiale din unităţile sanitare şi încă ne lipseşte o bancă dedicată pentru ţesuturi şi piele”, scrie Nelu Tătaru.
 
Ministrul arată că  vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia Colectiv. „În fiecare an, la această dată gândul nostru se îndreaptă la tinerii care şi-au pierdut viaţa în acel cumplit accident, către familiile îndoliate ale acestora, dar şi către cei care au supravieţuit”, spune ministrul.
 
„După 5 ani, lucrurile pentru tratarea “marelui ars” în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent. S-a modificat legislaţia pentru reducerea şi optimizarea timpilor de transfer în străinătate al persoanelor cu arsuri grave pentru care nu se găseşte loc în unităţile sanitare din ţară şi au fost trimişi la specializare medici şi cadre medicale în clinici din afara ţării. Printr-un program al Băncii Mondiale, 6 secţii din spitalele din ţară au fost dotate cu echipamente medicale necesare în valoare de peste 33 milioane de euro", a mai afirmat Nelu Tătaru, într-un mesaj transmis la cinci ani de la incendiul de la „Colectiv”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ana_
31.10.2020, 00:50:09

Atunci când vom scăpa de pile, nepotism, carnete de partid, atunci când oamenii competenți vor avea mână liberă aici, nu în alte țări, lucrurile vor avea șansa de a se urni. Înainte de asta, nu.

Modifică Setările