Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii: „A crescut încrederea în faptul că suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boală”

9
3 Aug 2020 20:37:10
Autor: News.ro
Foto: Digi24
Foto: Digi24

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru consideră că încrederea românilor în autorităţi nu a scăzut neapărat, ci mai degrabă observăm o creştere a încrederii românilor în faptul că sunt puternici, iar coronavirusul nu se poate atinge de ei.

Tătaru a spus că, deşi a existat un trend ascendent al infectărilor, este totuşi un moment pandemic care poate fi controlat, iar România şi-ar putea reveni şi ajunge la o scădere a numărului de cazuri, peste maxim două săptămâni.

„Nu neapărat că a scăzut încrederea în autorităţi. A crescut încrederea în faptul că suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boală. Atunci cred că bravăm un pic. Am înţeles – după şase luni de zile simţim nevoia de libertate, dar menţionam în martie-aprilie că anul aceşta va fi un altfel de Paşte, un altfel de 1 mai, vor fi altfel de Rusalii, iar vacanţa de vară va fi o altfel de vacanţă, după cum şi anul şcolar a fost un altfel de an şcolar, economia a fost la fel, o altfel de economie. 

Haideţi să nu dăm cu piciorul la ce s-a trăit în acest luni şi să confundăm această libertate cu lipsa oricăror precauţii”, a afirmat Nelu Tătaru luni la Digi 24, întrebat dacă a crescut neîncrederea românilor în autorităţi în gestionarea pandemiei de coronavirus.

”Dacă avem anumite restricţii impuse de celelalte ţări, ar trebui să ne dea de gândit”

Ministrul Sănătăţii a precizat că o influenţă au avut-o şi opiniile potrivit cărora virusul nu există.

„Cred că faptul că au existat şi anumite curente negaţioniste, bagatelizarea a tot ceea ce s-a întâmplat în primele luni, faptul că economic am scăzut tocmai în contextul stării de urgenţă nu se întâmplă doar la noi. Toate ţările lumii au înregistrat un recul. Dacă era doar o epidemie în România, puteam spune – da, ia uite ceilalţi cum se descurcă. Nu, în acest moment noi suntem faţă de noi un pic cam subiectivi, pe când alţii sunt vis-a-vis de noi obiectivi. Dacă avem anumite restricţii impuse de celelalte ţări, ar trebui să ne dea de gândit”, a completat Tătaru.

El a mai spus că România îşi poate reveni, însă e important ca toată lumea să respecte regulile de protecţie.

„Este un context pe care trebuie să îl gestionăm foarte bine. Este un moment pandemic pe care îl putem controla şi ne putem reveni. A fost un moment destul de greu cel al lipsei pârghiilor cadrului juridic. Haideţi în acest moment în care le avem pe toate, să respectăm toată lumea şi să ajungem într-o săptămână jumătate, două, la o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta şi să ne putem gândi la un început de an şcolar şi universitar la normal şi să avem şi alegeri”, a conchis Tătaru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Vasile Vasile
3.08.2020, 20:48:06

Nu boss, a crescut neincrederea in tine. Ati luat cele mai deplasate masuri de pe planeta, ati contrazis tot ce-ati zis initial, sunteti cel mai penibil si criminal guvern din istoria Romaniei, prin urmare este absolut firesc si natural ca oamenii sa nu mai haleasca tot ce li se livreaza si sa aleaga sa mearga pe cum le-o fi norocu.

0 (12 voturi)
Cristina Ene
3.08.2020, 22:03:35

Bai Felcer agricol tu ,dupa 14 august , te pregatesti de puscarie . :)

-5 (11 voturi)
Klaus Golannis
3.08.2020, 22:29:06

Romanul a inceput sa se destepte. Singura boala la ora actuala este lepra galbena, dar exista antidot - votul!

-4 (12 voturi)
Iobag Nerfos
3.08.2020, 22:59:57

Nu mai crede nimeni in ceea ce spuneti voi. Un guvern de incopententi in frunte cu tine ministrul sanatatii si adunatura de felceri din spitale cu pretentii de "doctori". Medicii nostri buni sunt demult in tari ca Suedia, Franta, Germania, Italia, UK, tari care au reusit cu brio sa faca fata pandemiei. Ce-a ramas aici e o adunatura de incopetenti la fel cum sunt si guvernantii. Dovada e numarul de 5-6 ori mai mic al celor vindecati comparativ cu "confirmatii". Bine ca le-ati dat mii de euro pe luna bonusuri. Inca o data sistemul nostru medical si-a dovedit adevarata fata. Iar pentru votacii guvernamentali am o veste proasta, votul vostru aici e egal cu zero in schimb al meu la alegeri o sa va doara tare

-1 (5 voturi)
Dan Petru
4.08.2020, 00:27:29

Cum explica tov pesedache faptu' ca Romania are 126 decedati raportati ca infectati la 1 milion locuitori, in timp ce Franta are 464 iar Suedia 568 la milion ?

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările