Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii admite că în România există mai multe tulpini Covid-19, după ce trei sibieni s-au reinfectat

7
24 Jun 2020 22:34:08
Autor: M. Teodorescu
Ministrul Nelu Tătaru confirmă că există mai multe tulpini de coronavirus, inclusiv în România.
Ministrul Nelu Tătaru confirmă că există mai multe tulpini de coronavirus, inclusiv în România.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a spus despre cei trei sibieni care s-au reinfectat cu coronavirus că singura concluzie la care au ajuns specialiştii ar fi că există tulpini diferite. Tătaru a menţionat că la fel se întâmplă şi în cazul gripei, pentru care vaccinul este tetravalent „pentru patru tulpini bănuite”.

„Grupul ştiinţific de la nivelul Ministerului Sănătăţii, echipele de specialişti din comisiile de speciallitate evaluează aceste cazuri şi una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiţi-vă, şi atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.
 
„Sunt mutaţii şi mutaţii la nivel genomic, la nivelul acestui virus şi atunci trebuie să acţionăm ca atare. Specialiştii bănuiau şi bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini şi le vedem şi componenţa genomică”, a mai spus Tătaru.
 
Trei sibieni au fost reconfirmaţi luni cu COVID-19, prezentând simptome diferite faţă de prima infectare.
 
„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar şi de celelalte două, mai uşoare. Are anticorpi, faţă de prima infecţie, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală şi că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecţia nu o poate asigura faţă de o tulpină de virus diferită”, spune medicul şef al Secţiei Clinice de Boli Infecţioase de la spitalul judeţean din Sibiu, Victoria Bîrluţiu.
 
Situaţia celor trei sibieni contrazice ideea conform căreia pacienţii odată infectaţi obţin imunitate a coronavirus pentru o perioadă mai lungă de timp.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

ovidiu preda
24.06.2020, 23:06:30

Asta e tufa de venetia din stepa tatara

+1 (3 voturi)
defu gabi
24.06.2020, 23:42:49

Presupun ca au facut diferenta dintre tulpini dupa ce au studiat fotografiile virusurilor la microscopul electronic... Am dori si noi sa le vedem, public. Nu animatii, CGI, photoshop sau alte acuarele... Pozele reale...

Senza Nome
25.06.2020, 00:58:36

Tu ce studii de specialitate in domeniu medical ai?

Senza Nome
25.06.2020, 00:57:40

Deci Coronavirus seamana cu virusii gripali, dezvolta mai multe tulpini.

mircea Tot
25.06.2020, 07:31:57

Vorbe... aruncate .. fara radografii .. 15000 tulpini... 1500 morti cand trebuia sa avem 60.000 conform ratei naturale a mortalitatii .... in Romania ... conform ministerului sanatatii din 15 martie pana acum, d ne iartai , nu ca dorim morti pe banda rulanta da nici nu putem deveni D zei. . Aceeasi placa.... puscarie legala.... teama de ceva ce nu inteleg nici ei ce este si de pare ca nu i atat de periculos . N am vazut un medic de la medicini legala sa explice cum "e moartea de covid" . sunt curios daca un medic epidemiolog poate scrie un certificat de deces a unui pacient de cancer cu covid de exemplu. Ce sa scrie .Tumora de covid ? trasa tare cu ata alba aceasta poveste . Se vede din cosmos.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările