Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat. Cine va suporta costurile testelor

10
19 Jun 2021 18:15:34
Autor: News.ro
Personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 ar putea să fie obligat să se testeze periodic. FOTO: EPA-EFE
Personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 ar putea să fie obligat să se testeze periodic. FOTO: EPA-EFE

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că se ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat, iar costul testărilor să fie suportat de fiecare persoană în parte. „Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă, precizând, însă, că pacienţii au dreptul să fie trataţi de personal vaccinat sau testat pentru siguranţă.

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în gând pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, Ioana Mihăilă.

Mihăilă: Costurile vor fi suportate de persoana care se vaccinează, nu de către management

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că nu se pune problema ca oamenii să fie obligaţi să se vaccineze şi a menţionat că personalul medical care nu s-a vaccinat anti COVID-19 va trebui să suporte costurile testării. 

„Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi (...)  La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală - personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Davide Isa revine
19.06.2021, 19:14:22

Citat: "Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că se ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat, iar costul testărilor să fie suportat de fiecare persoană în parte." Ce-i, ioano, vrei si tu sa-ti schimbi numele si sa te angajezi la OMS?! Tu mai bine impuneti, tie insati, un minim dram de bun simt si o minima decenta fata de dreptul oamenilor de a alege si a decide singuri ce fac cu sanatatea lor, inclusiv dreptul de a refuza sa faca parte din experimentele voastre medicale. Atunci cand vei dovedi ca testele sunt corecte si ca nu dau falsuri, atunci sa "impui" testarea pe banii oamenilor, doar ca sa ingrasi tu niste conturi... Nu ti-ar fi rusine, sa vii cu astfel de mizerii... Pe chestia asta ar trebui sa fii demisa, urgent!

-6 (12 voturi)
dumitru bogdan
19.06.2021, 19:37:06

Nu au făcut acest lucru când bântuia covidul, o fac acum. Erau milioane de teste rapide în depozite și nu le-au folosit nici în scoli, nici în spitale. Le-au dat la farmacii sa le folosească pe cei care doreau.o idee buna, totuși. Mai bine mai târziu decât niciodata.

-8 (10 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
19.06.2021, 19:56:05

Normal ar fi ca cei care lucrează ca personal medical si nu sunt vaccinați sa nu aibă dreptul de a nu intra cu pacienți sau cu restul personalului medical, cu alte cuvinte sa își caute de lucru in alt domeniu.

+3 (13 voturi)
Edmond Wolf
19.06.2021, 21:00:11

Personalul lucrător din componența guvernului României știe un singur lucru să facă atunci când nu are argumente valide: SĂ AMENINȚE. În ciuda faptului că producătorul vaccinului spune că zeama e în fază experimentală, că nu își asumă nici o responsabilitate pentru efectele adverse, în ciuda faptului că orice medic știe că elaborarea unui vaccin, normal și sigur cât de cât, durează cel puțin 7 ani, în ciuda faptului că oamenii continuă să se infecteze și după vaccinare, să infecteze tot în jur și chiar să moară în număr relativ mare, subnormala de ministru al sănătății vrea să oblige medicii să se vaccineze? Ce legătură are vaccinul cu infecțiile nozocomiale în condițiile în care spitalele de stat, subfinanțate intenționat de CNAS, nu sunt capabile nici să-și cumpere detergenți și dezinfectanți ca lumea după plata salariilor și a unei mici părți a utilităților? Știe subnormala că majoritatea spitalelor de stat nu și-au plătit furnizorii de utilități și servicii de aproape jumătate de an? Va rămâne fără medici și asistenți pentru că nici o persoană responsabilă care cunoaște lucrurile enumerate mai sus nu se va vaccina. Dispar infecțiile nosocomiale din spitale dacă se vaccinează medicii. Ha, ha, ha. Vaccinarea asta se pare că e panaceu universal pentru toate, mai puțin pentru incompetență și prostie. De asta sunt de acord cu propunerea ta, ca personalul sanitar nevaccinat să nu aibă drept de practică. Și nu văd de ce personalul vaccinat are facilități iar personalul nevaccinat numai restricții. După care lege?

-6 (14 voturi)
Stan Toma
19.06.2021, 21:31:36

Se prosteste si ea cu o idee putin realizabila.

-8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările