Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii introduce două noi categorii de persoane care se pot vaccina în etapa a II-a a campaniei de imunizare

13
15 Jan 2021 19:43:05
Autor: News.ro
Imagine: Mediafax
Imagine: Mediafax

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat, vineri, că Guvernul va adopta săptămâna viitoare o hotărâre care va modifica strategia naţional de vaccinare. El a precizat că vor fi incluse două noi categorii de persoane vulnerabile în etapa a doua de vaccinare şi anume oamenii fără adăpost şi persoanele cu handicap şi cele care le îngrijesc.

 

„Un ultim punct este hotărârea de Guvern de modificare a strategiei naţionale de vaccinare a României. Va intra pe agendă Guvernului săptămâna viitoare şi pot să vă spun că vor fi anumite modificări. Pot să vă spun de pe acum că în etapa doi de vaccinare vor intra persoane vulnerabile precum oamenii fără adăpost, precum persoanele cu handicap, la fel şi cei care trăiesc sub acelaşi acoperiş şi cei care îi îngrijesc. Acestea sunt două categorii de persoane pe care vă asigur că le vom include în etapa a doua din strategia de vaccinare. Cu alte cuvinte, oameni care vor avea acces imediat la vaccinare”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri la finalul şedinţei de Guvern.

A doua etapă a campaniei de vaccinare a început vineri

A doua etapă de vaccinare anti-COVID începe vineri pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Din categoria celor cu grad ridicat de risc fac parte adulţii cu vârsta peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate. 

Conform Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, în conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria „boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni:

 • diabet zaharat
 • obezitate
 • alte boli metabolice, inclusiv congenitale
 • afecţiuni cardiovasculare
 • afecţiuni renale
 • afecţiuni oncologice
 • afecţiuni pulmonare
 • afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down
 • afecţiuni hepatice moderate/severe
 • afecţiuni autoimune
 • imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA.

 

Tot în această etapă vor fi imunizaţi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

pathfinder
15.01.2021, 19:46:47

Corect. Si LGBT + romulanii. Indeosebi aia de nu platesc taxe si sunt in contradictie cu societatea.

-8 (10 voturi)
Nicolae Ceausescu
15.01.2021, 21:41:37

Acum vor fi vaccinati politicienii. Toti!

-7 (11 voturi)
Bula cel mititel
15.01.2021, 19:51:18

Poate sa mai introduca 222 de categorii la vaccinare. Nici pe usa n-or sa fie capabili sa ma scoata, cu forta. Pana nu iese pe piata vaccinul belgian, pe viata, nu dau un ban pe ce exista.Riscul meu, ma doare fix in pix de ce cred altii.

+2 (4 voturi)
pathfinder
15.01.2021, 20:03:19

Mai citeste. Dar daca vrei neaparat ala belgian, your choice...

-3 (3 voturi)
Pop Max
15.01.2021, 20:12:44

În traducere, medicii și asistentele nu prea s-au înghesuit la vaccinare, noi trebuie să ne facem targetul, așa că pescuim cobai de pe stradă. La propriu.

-7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările