Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii: S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie

8
12 May 2021 19:20:13
Autor: News.ro
Raportul final referitor la decesele de coronavirus va fi prezentat joi, într-o conferinţă de presă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Raportul final referitor la decesele de coronavirus va fi prezentat joi, într-o conferinţă de presă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii a afirmat, miercuri seară, referitor la decesele de coronavirus, că s-at feri să spună că ”se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi”. Ioana Mihăilă a precizat că în baze de date diferite s-au obţinut date diferite, dar prin metode diferite de raportare. ”S-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie”, afirmă ea.

Mihăilă a fost întrebată, miercuri seară, la Europa FM, despre raportul referitor la decesele de coronavirus şi s-a referit doar la cel preliminar, prezentat deja: ”Raportul prelimiar arată că raportarea în diverse baze de date nu a dat rezultate similare. Cam asta a fost concluzia. Nu aş ajunge la cifre încă”. 

Întrebată dacă este aşa cum relatează presa că ar fi cel puţin 5.000 de decese în plus faţă de cele înregistrate oficial, ministrul Sănătăţii a afirmat: ”M-aş feri să spun că se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obţinut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat  exact, aşa cum s-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au  fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”. 

Raportul final referitor la decesele de coronavirus va fi prezentat joi, într-o conferinţă de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Tomescu Tom
12.05.2021, 19:43:05

Și dacă ar fi cel puțin 5000 de cazuri în minus față de cele raportate oficial ... ar relata presa ceva ? :))

-4 (8 voturi)
IonIon Codreanu
12.05.2021, 19:53:18

Soția unui foarte bun prieten a murit de COVID acum două lumi. Amândoi au trecut prin asta, dar el a scăpat. Boala este îngrozitoare! Contează oare câte s-au raportat corect?! Nicăieri evidența nu a fost perfectă!

-5 (7 voturi)
Dobos Vasilescu
12.05.2021, 19:58:32

"S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie" Cum poti tu ca ministrul sanatatii sa spui asa ceva? Ti-ai scris demisia?

-5 (9 voturi)
Tomescu Tom
12.05.2021, 20:14:54

IonIon Codreanu Contează , fiindcă oamenii mai suferă și mor și de alte boli îngrozitoare ... boli de care de mai bine de un an de zile nu mai vorbește nimeni .. Mare surpriză nu ar fi ca unele dintre ele să nu fie declarate ..eradicate ! Tocmai fiindcă nu contează evidența ..

-5 (11 voturi)
Charles Franc
12.05.2021, 20:24:51

sigur e doar ca sunt mai multi decat cei declarati oficial...nici ei un mai stiu cat de mult au mermelit datele

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările