Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „80% din manageri nu au ce căuta în sistem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că 80% din managerii de spitale nu au ce căuta în sistem deşi au ajuns la conducerea spitalelor pe baza unor concursuri.

„Avem un spital, avem o finanţare, bună-rea, avem oameni cu care să lucrăm. Managerul, dacă este un bun manager, ştie să îşi facă o echipă performantă. Dar managerul trebuie să ştie să înveţe pe timpul mandatului său, inclusiv şefii de secţie trebuie să înveţe”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Adevărul Live. 

Potrivit oficialului, este esenţial ca autorităţile locale să se implice mai mult, pentru ca spitalele să nu fie declasificate. Lipsa curăţeniei este un semn al acestui dezinteres, a punctat ministrul.

„Mă aşteptam să găsesc ceea ce am găsit în spitale. Mie îmi scriu foarte mulţi pacienţi. Fiind manager în două spitale, ştiu ce trebuie să facă managerul, ştiu ce trebuie să facă echipa. Când vorbim despre act medical, vorbim de echipa completă - despre asistenta medicală, infirmiera. Până la urmă dacă medicul face foarte bine o operaţie iar pacientul e infectat că nu menţinem igiena, atunci lucrurile sunt compromise. Nu mă aşteptam să găsesc în secolul XXI ce am găsit. Ce m-a dezamăgit cel mai tare a fost blazarea”, a completat Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, despre „bolile“ spitalelor de stat: „Voi controla aproape toate spitalele”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite