Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Săpoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis, duminică, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a verifica situaţia de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca, unde un pacient internat a ucis patru oameni şi a rănit alţi nouă. „Dacă este neglijenţă, vom acţiona în consecinţă”, a transmis Sorina Pintea.

„Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a decis trimiterea de urgenţă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a verifica situaţia de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca. Din informaţiile primite de Ministerul Sănătaţii de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi de la conducerea Spitalului, în jurul orei 3:30 în această dimineaţă, unul dintre pacienţii internaţi în secţia de psihiatrie acuţi, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii şi a lovit în zona capului pacienţii din salonul său şi din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei. În urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienţi au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Judeţean Buzău), 3 pacienţi sunt răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi 6 pacienţi au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore”, a transmis Ministerul Sănătăţii, duminică, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că cei 6 pacienţi care au traumatisme craniene minore şi faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în tura din noaptea trecută, în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia au fost un medic şi şapte asistenţi, 3 infirmiere şi 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi.

„Managerul unităţii medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul şi a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor”, a mai transmis Minusterul Sănătăţii.

Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit şi a reuşit să alerteze personalul medical.

„Am cerut o verificare amănunţită şi rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijenţă, vom acţiona în consecinţă”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

„Totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”

Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a declarat că „totul s-a petrecut în mai puţin de un minut” , deoarece agresorul era internat într-un salon normal de spital, fără supraveghere suplimentară.

„Foarte, foarte repede, nu au putut să intervină. La momentul incidentului, în secţie, în pavilionul acela erau 6 asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere pacienţi psihici periculoşi. Personalul medical nu a apucat să intervină”, a mai spus directorul spitalului.

Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. ”În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.

Poliţiştii veniseră la Săpoca pentru a interna un scandalagiu. Autorul atacului soldat cu patru morţi şi nouă răniţi a fost prins de poliţişti când încerca să fugă din spital.

Din informaţiile de până acum, bărbatul a început prin a-şi agresa colegii de salon, trei dintre aceştia murind. Ulterior, bărbatul a intrat într-un alt salon, un salon de femei, şi a atacat pacientele care se aflau acolo.

Suspectul are 38 de ani şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic.

În urma atacului, 4 persoane au murit şi 9 sunt rănite, două fiind în comă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite