Ministrul Sănătăţii va verifica astăzi situaţia pacientei cu arsuri de la Spitalul Sfânta Maria şi acuză o tentativă de muşamalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care a suferit arsuri în urma accidentului de la Spitalul Sfânta Maria, foto Facebook Carla Tanasie
Femeia care a suferit arsuri în urma accidentului de la Spitalul Sfânta Maria, foto Facebook Carla Tanasie

Noul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, joi dimineaţă, că un reprezentant al Ministerului va merge astăzi la Spitalul Sfânta Maria, acolo unde o pacientă ar fi suferit arsuri grave la nivelul feţei în timpul unei operaţii. Acesta acuză unitatea medicală că ar fi încercat muşamalizarea cazului.

„Este tendinţa asta de a ascunde gunoiul sub preş, în loc să căutăm vinovaţii. Şi când am sunat noi ni s-a spus că nu e grav. Cineva din echipa Ministerului va merge acolo", a declarat Victor Costache.

O pacientă a suferit arsuri, într-o sală de operaţie de la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, după ce o o flamă s-a autodeclanşat în timpul unei operaţii de extracţie a unei tumori.

Spitalul Clinic Sfânta Maria a confirmat, ieri, incidentul şi a oferit mai multe detalii cu privire la circumstanţele în care acesta a avut loc, insistând că situaţia nu este gravă.

Astfel, potrivit sursei citate, în urmă cu 5 zile, în Compartimentul de Chirurgie Plastică, de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, în timpul unei intervenţii de extracţie a unei tumori din nasul unei paciente s-a autodeclanşat o flamă care a durat o fracţiune de secundă, între pensa electrică şi oxigenul din furtunaşul care alimenta narina, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti printr-un comunicat de presă.

„Pacienta a suferit o arsură minimală, de grad 1, iar acum se află în curs de vindecare, fiind internată la Spitalul Sfânta Maria”, au susţinut sursele citate.

În cadrul conferinţei de presă de joi dimineaţă, noul ministru al Sănătăţii şi premierul Orban au anunţat că sistemul de sănătate se confruntă cu o serie de probleme grave, printre care o lipsă serioasă de fonduri pentru unele programe de sănătate, dar şi pentru plata salariilor, precum şi un deficit la Fondul Naţional de Sănătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite