Societate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii vrea ca medicii care primesc şpagă să fie daţi afară. Reacţia sindicaliştilor

20
7 Dec 2019 11:32:27
Autor: Simona Chirciu
Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că 
demersul ministrului Sănătăţii contravine Codului Muncii.
Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că demersul ministrului Sănătăţii contravine Codului Muncii.

Angajaţii din spitale care primesc şpagă ar putea rămâne fără locul de muncă. Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii, care caută o soluţie legală astfel încât în contractele de muncă să poată fi stipulat clar că primirea de „atenţii” va duce la pierderea locului de muncă. „Aşteptăm un punct de vedere al juriştilor”, a declarat ministrul vineri.

Ministrul Sănătăţii a insistat că pacienţii nu trebuie învinovăţiţi pentru fenomenul şpăgii din spitalele româneşti. El a mai precizat că acest fenomenul nu mai este la fel de acut de când s-au mărit salariile din sistemul medical, conform b1tv.ro. „Deşi fenomenul şpăgii a scăzut, el mai există în spitalele publice. Pacientul este,de multe ori nevoit să ofere bani ca să fie primul pe listă", spune la RFI, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.
 
Plăţile informale din sistemul de sănătate din România sunt substanţiale, chiar dacă amploarea fenomenului nu este în totalitate cunoscută, arată raportul anual „Starea Sănătăţii în Uniunea Europeană", publicat săptămâna trecută de Comisia Europeană.  „Sunt de acord că trebuie să dispară fenomenul plicului, al mitei la nivelul întregului sistem sanitar, numai că vorbim de un fenomen ale cărui dimensiuni nu le cunoaştem”, spunea medicul Livia David, cea care a întocmit lista cu medicii care au decedat în sau la scurt timp după gardă. Potrivit acesteia, ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să expună toate motivele pentru care sistemul sanitar românesc este pe ultimul loc în Europa, conform rfi.ro.
 
Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că demersul ministrului Sănătăţii contravine Codului Muncii. „Această problemă este de foarte mulţi ani dezbătută şi nu este în regulă să se condiţioneze actul medical, cu toţii am spus acest lucru. Din punctul meu de vedere o asemenea măsură nu ar fi posibilă pentru că ar contraveni Codului Muncii. Codul Muncii este o lege fundamentală a salariatului, iar o astfel de sancţiune cred că ar încălca prevederile Codului Muncii. În momentul de faţă, nu cred că se poate implementa aşa ceva. (...) Orice modificare a contractului individual de muncă se face prin act adiţional cu acordul salariatului! De aceea am spus că o măsură unilaterală contravine Codului Muncii. Mai mult, m-am uitat acum peste CCM recent negociat cu Ministerul Sănătăţii si la anexe este prevăzut un model cadru al CIM care nu poate fi modificat unilateral de catre Minister”, a declarat Huşanu, potrivit Mediafax.
 
În România, speranţa de viaţă este mult sub media UE, sunt cele mai multe decese evitabile şi cei mai puţini bani investiţi în sistem. Vorbim de datele celui mai recent raport privind starea de sănătate realizat de Comisia Europeană, care a publicat recent rapoartele ce descriu profilul sistemelor de sănătate din 30 de state.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

geek-a-contra
7.12.2019, 12:50:40

"Din punctul meu de vedere o asemenea măsură nu ar fi posibilă pentru că ar contraveni Codului Muncii." "Orice modificare a contractului individual de muncă se face prin act adiţional cu acordul salariatului!" Citeste mai mult: adev.ro/q24xc3 ffffff interesant: codul muncii si conytyractele de munca preved dreptul de a primi mita? chir asa fiind, legea prevede ceve cestii privind primirea de avantaje materiale necuvenite, ceva privind primirea si darea de mita, etc, indiferent de codul muncii si contractul de munca. ok, mita ca mita, dar ce facem cu CONDITIONAREA actului medical de primirea de "avantaje materiale necuvenite"? "nu dai 5000 de parai nu garantez ca supravietuiesti operatiei." cind pur si simplu ti se spune ca nici macar nu ajungi pe masa de operatie....

+4 (4 voturi)
Alexandru Preda
7.12.2019, 12:55:50

Din moment ce au salarii nesimțite, este o măgărie sa mai primească și șpagă Da, ar fi binevenita o astfel de măsură, a amenințării cu pierderea locului de munca dacă sunt demascați ca au primit șpagă.

+3 (7 voturi)
costea petre
7.12.2019, 13:51:42

Acela nu este codul muncii, ci codul spagii.

+5 (5 voturi)
dobrita sorin
7.12.2019, 14:00:12

Zău, domnul sindicalist¿ Eu zic ca aceasta coerciție este perfect legală: nu poti doar primi fara sa si dai - in cazul vostru corectitudine, cinste si profesionalism.

+5 (5 voturi)
Cel Mare Scarambeu
7.12.2019, 14:09:02

Ar trebui sa-I bage direct la racoare pe toti angajatii care primesc mita si atunci nu mai incalca Codul Muncii si contractile colective.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (20)