Ministrul Sănătăţii vrea o nouă metodă de acordare a concediilor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii, Cseke Attila se declară hotărât să combată fraudarea sistemului prin care se acordă concediile medicale. El a anunţat astăzi, la Sfântu Gheorghe, că va schimba modalitatea prin care se acordă în prezent concediile medicale deoarece sunt foarte mulţi care profită de sistem în mod nejustificat.

Potrivit lui Cseke Attila, în ultimii trei ani, cheltuielile ministerului pe care îl conduce s-au dublat pentru acest serviciu.

Ministrul Sănătăţii nu a precizat în ce fel va face această "reformă", dar a explicat că viitorul act normativ va propune şi "proceduri" ce vor fi publicate în foarte scurt timp pe site-ul ministerului.

"În anul 2006 aveam 460 de milioane de lei cheltuiţi pe concedii medicale, iar în anul 2009 această sumă a ajuns la 923 de milioane. Dublarea sumei spune ceva, spune că unii beneficiază de concedii medicale pe nedrept. Noi nu vrem să limităm acest drept pentru cei care au nevoie, dar ştim cu toţii că sunt persoane care iau concedii nejustificat, se duc în vizită în străinătate, lucrează pământul (...) Va trebui să luăm măsuri pentru ca numărul celor care fraudează sistemul să fie restrâns cât mai mult", a declarat pentru Agerpres, Cseke Attila.

El a subliniat că anul trecut, suma cheltuită pe concedii medicale reprezintă 6% din bugetul Sănătăţii, iar acest lucru este "enorm de mult".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite