Ministrul Muncii va cere tuturor ministerelor să facă publică lista cu angajaţi cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate ministerele vor fi obligate să facă public numărul de angajaţi cu handicap din structurile lor. Aşa a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la închiderea unei campanii de senisibilizare a populaţiei în ceea ce priveşte persoanele cu dizabilităţi.

Câmpeanu a explicat că va cere acest lucru ministerelor, întrucât acestea trebuie să fie un exemplu pentru restul angajatorilor. „După ce acest lucru se va întâmpla în cadrul ministerelor, atunci vom putea vorbi de exemple şi vom putea ieşi în faţa oamenilor să le spunem că trebuie să angajăm persoane cu dizabilităţi. Dar, în primul rând, va trebui să facem noi”, a spus Mariana Câmpeanu, citată de Mediafax.

Potrivit legii, orice companie cu cel puţin 50 de angajaţi are obligaţia de a angaja persoane cu dizabilităţi într-un procent de cel puţin 4%.

Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private care nu angajează persoane cu handicap pot opta pentru plata lunară către bugetul de stat a unei sume reprezentând 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţara înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap sau pentru achiziţionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.

În Bucureşti sunt aproximativ 53.000 de persoane adulte cu handicap, dintre care doar 4.357 sunt active pe piaţa muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite