Minivacanţa de 1 decembrie: Zi liberă şi în 29 noiembrie pentru bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto mediafax
foto mediafax

Guvernul Ciucă a adoptat vineri, în cea de a doua şedinţă de la învestire, hotărârea care prevede ca ziua de 29 noiembrie (luni) să fie zi liberă pentru bugetari - punte între weekend şi sărbătorile legale din 30 noiembrie şi 1 decembrie.

„Două menţiuni legate de proiectul celei de a doua hotărâri şi anume că pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile şi unităţile cu foc continuu pentru asigurarea continuităţii. Ţinând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca minstrul Finanţelor şi ceilalţi miniştri care consideră că vor avea implicaţii modificările la buget să îşi asigure continuitatea de lucru astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a spus premierul Ciucă.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

Cine beneficiază de zi liberă pe 29 noiembrie

Actul normativ precizează că ziua liberă de 29 noiembrie va fi recuperată, iar unele categorii de angajaţi nu vor beneficia de prevedere:

Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabileşte ca zi liberă.

(2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.

(3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.

Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite