Societate

articolul anterior articolul urmator

Minorităţile sexuale taxează UDMR pentru proiectul de lege care condamnă „propaganda homosexuală”

42
23 Jul 2021 15:46:33
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine:Facebook / MozaiQ
Imagine:Facebook / MozaiQ

O asociaţie pentru apărarea drepturilor minorităţilor sexuale din România condamnă demersul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care a anunţat că va depune un proiect de lege pentru a interzice aşa zisa „propagandă homosexuală” prin deputatul UDMR Zakarias Zoltan.

„Iniţiativa domnului Zakarias ne îngrijorează şi ne alertează privind degradarea discursului public şi a cadrului legislativ faţă de persoanele LGBT. Noi suntem hotărâţi să luptăm împotriva oricărei iniţiative legislative menite a ne limita drepturile, inclusiv în stradă” a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.
 
Asociaţia spune că la 20 de ani de la dezincriminarea homosexualităţii în anul 2001, o iniţiativă homofobă şi transfobă precum cea propusă de deputatul UDMR Zakaria Zoltan nu ar face decât să ne întoarcă în timp, la o vreme când Articolul 200 interzicea „propaganda homosexuală”.
 
„Cerem responsabilitate din partea partidelor politice şi respingerea oricărei iniţiative menite a demoniza şi marginaliza comunitatea LGBT din România, pe model ungar sau polonez” se arată în comunicatul Asociaţiei MozaiQ.
 

România, în prag de infringement pe subiectul drepturilor gay

Asociaţia arată că un astfel de proiect de lege, care copiază o iniţiativă similară a premierului ungar Viktor Orban, ar avea ca scop demonizarea comunităţii LGBT din România, precum şi restrângerea libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei, cu efecte directe asupra democraţiei din România.
 
„România se află astăzi la coada Europei în materie de drepturi LGBT, fiind una dintre ultimele ţări din UE care nu recunoşte sub nicio formă cuplurile gay, nici măcar parteneriate civile. În acest moment proiectele de legalizare a parteneriatelor civile zac în Parlament, fără niciun fel de voinţă politică a trece. România a fost condamnată anul acesta de două ori la CEDO pentru că nu a respectat dreptul la întruniri al persoanelor LGBT în anul 2013, şi pentru că încalcă dreptul la viaţă intimă şi de familie al persoanelor LGBT”, se arată în documentul citat. 
 
Asociaţia reaminteşte că în continuare Comisia Europeană analizează începerea procedurii de infringement împotriva României pentru neimplementarea unei decizii din 2018 a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cazul Adrian Coman, românul căsătorit în Belgia cu un cetăţean american căruia nu i se recunoaşte dreptul de şedere de către statul român.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Gabriel din Bugeac
23.07.2021, 15:53:54

Bravo, UDMR!

-21 (49 voturi)
Edmond Wolf
23.07.2021, 16:10:56

Extraordinar! Cică inițiativa demonizează membrii comunității LGTB care, evident sunt niște sfinți îngerași, puri și diafani ca apa de izvor și cristalul cel mai pur? Oare cum își poate permite UDMR-iștii să fie atât de cruzi cu nevinovata și expusa comunitate LGTB? Cred că mă voi înscrie în UDMR dacă mă acceptă, chiar dacă nu sunt maghiar.

-32 (64 voturi)
Hastur
23.07.2021, 16:12:42

In timp ce altii fac scandal si abordeaza situatia din topor, Romania a dat si da dovada de subtilitate in cazul subiectului asta.De aceea nimeni nu-si incoarda muschii catre noi iar noi ne vedem de treaba in continuare.Acest proiect de lege ar fi bun in principiu, depinde ce contine si cat e de radical.Oricum, mie personal, mi-a placut abordarea de pana acum a autoritatilor romane vizavi de acest subiect:cainii latra, ursul trece.

+14 (24 voturi)
Ioan-Liviu Dogar
23.07.2021, 16:28:59

Bravo UDMR. Sper ca politicienii romani sa apere familia formata dintre un barbat si o femeie, asa cum a lasat-o Dumnezeu si e natiral sa fie asa.

-20 (48 voturi)
Hunter ATHEIST
23.07.2021, 16:45:15

BLEEEAAAAAHHHHHHHHHHHH

-30 (34 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările