Societate

articolul anterior articolul urmator

Minunata lume nouă a ortodoxismului

100
12 Jan 2016 16:33:41
Doru Pop

Ce s-ar putea întâmpla dacă planul Bisericii Ortodoxe Române de a impune referendumul anti-căsătorii homosexuale ar avea succes? Să ne imaginăm pentru câteva minute cum ar arăta statul distopic ortodoxist. De fapt ar trebui să ne întrebăm care sunt mizele şi consecinţele încălcării unei linii de demarcaţie, peste care Biserica nu trebuie să treacă, respectiv ale intervenţiei în legislaţia statului laic.

Zilele acestea în bisericile ortodoxe din întreaga Românie are loc o imensă campanie de „public relations”. În toate eparhiile, la toate lăcaşurile, după predică, preoţii îndeamnă enoriaşii să susţină Referendumul împotriva căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex. Cu explicaţii învăţate pe de rost – ca într-o campanie naţională condusă de o multinaţională - în toate lăcaşurile de cult ale BOR se face o efervescentă propagandă de discriminare împotriva homosexualităţii. Oamenii sunt vizitaţi acasă şi li se cere să semneze în favoarea unei legi discriminatorii, care să împiedice căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Credincioşilor li se spune că fundamentele credinţei milenare a poporului român sunt în pericol.

De fapt, în pericol se află fundamentele laice ale statului român şi se pare că ne întoarcem înainte de reformele lui Alexandru Ioan Cuza!

Pentru că, dacă Biserica poate impune o interdicţie cu privire la căsătorie, de ce n-ar impune şi o altă prevedere Constituţională care să ne oblige să ne întoarcem la calendarul iulian sau chiar la cel bizantin? Nu ştiu câţi dintre cei care se pregătesc acum pentru „Sfântul Referendum” au cunoştinţă de faptul că, din pricina aceleiaşi BOR, România a trecut abia în 1919 la calendarul gregorian? Şi că abia în 1924 BOR a acceptat schimbarea calendarului bisericesc. Dacă era după Preafericiţii capi ai acestei instituţii salvatoare am fi şi acum în 1592! De fapt de ce să nu legalizăm Paştele cailor sau Sfântul Aşteaptă?

Având o majoritate de peste 90% de cetăţeni declaraţi ortodocşi, dacă BOR vrea, poate să schimbe şi forma de guvernare a ţării. De ce nu ar fi România redenumită Republica Ortodoxistă Română (ROR). Prin urmare, în ROR tipul de organizare ar putea fi Patriarhatul, unde Mitropolitul şef al BOR ar deveni automat Preşedintele Republicii, Şeful Guvernului, Judecător Suprem, Conducător Suprem al Armatei şi, mai ales, Şef al Băncii Naţionale.

Serviciile de Poliţie ar fi asigurate de către studenţii seminarişti de la Teologie, iar amenzile s-ar da pe bază de cutia milei şi de penitenţe plătite direct la paraclisier. Trecerea pe roşu sau peste linia continuă ar aduce cu sine automat un canon de post negru, cu apă şi pesmet vechi de cel puţin o săptămână, cumpărat de la Alimentarele patriarhale. Ar deveni automat obligatorii ornamentele de maşină cum ar fi cruciuliţele aurite, iconiţele printate în China cu diverşi sfinţi, precum şi un smoc de rozarii pe parbriz. S-ar putea înlocui prin prevedere legală RCA-ul cu moaşte sfinţite avizate de către Patriarhie.

Singura formă de salut în faţa autorităţilor reverendelor negre ar fi pupatul mâinii, al medalioanelor şi, eventual, al şpiţului pantofilor de lac. S-ar interzice orice comentarii negative legate de maşinile Patriarhale, prin lege s-ar specifica natura sfântă a mărcilor Mercedes şi Volkswagen, redenumite DUH şi HAR.

De fapt, în urma unui alt referendum, vom declara nule toate căsătoriile care nu au fost oficiate de către BOR! Urmează o Constituţie ortodoxistă în care să fie trecută obligativitatea ca fiecare act sexual să fie urmat de procreare. Astfel toate mamele ortodoxe ar trebui să aibă oricâţi copii le dă Domnul, vecinul sau Borcea, pentru că aşa spun celibatarii care conduc Biserica.

În noua societate distopică, femeile se vor îmbrăca de-acum înainte decent, fiind acoperite în întregime, cu batic adecvat, culori închise de culoare şi îşi vor ţine gura când vorbesc bărbaţii lor. Pantalonii pentru femei vor fi complet interzişi prin Hotărâre de Guvern Bisericesc. Femeile nu vor merge la spectacole, la filme şi de fapt nu vor ieşi din casă fără acordul soţilor lor.

Putem trece printr-un referendum bisericesc şi obligativitatea ca toată lumea să creadă că Pământul este plat şi că Soarele se învârte în jurul nostru, aşa cum scrie în Cartea Sfântă. Oricine va afirma contrariul va trebui să facă metanii în jurul bisericii în patru labe, învârtindu-se în cerc de 100 de ori.

Singurele activităţi sportive permise vor fi înotul în apă rece după cruci sfinţite şi scufundări la adâncime în aghiasmă. Flotări şi genuflexiuni se vor face numai sub formă de metanii şi doar la mănăstirile şi sihăstriile special desemnate.

Fumatul va fi cu desăvârşire interzis, se va recomanda inhalarea sistematică de fum de tămâie adus de la Ierusalim, prin firme off-shore.

Se va renunţa la buletin şi la codul numeric personal, care este semnul Satanei, precum şi la toate cardurile bancare sau de orice alt tip, inclusiv de transport în comun, ştiut fiind că DRAC este CARD scris în bustrofedon, adică invers. Prin urmare, nu vom mai avea nici bani, care sunt ochiul diavolului. Toate schimburile comerciale între binecredincioşi se vor face prin lumânări sfinţite şi ştanţate cu însemnele Patriarhiei. Orice falsificări de lumânări vor fi aspru pedepsite, prin învăţarea pe de rost a multiple acatiste.

Sistemul medical va fi exclusiv religios, vaccinările se vor înlocui cu mirungeri, antibioticele cu stropiri cu busuioc, iar operaţiile şi internările prin exorcizări, eventual prin legare pe cruce timp de mai multe zile.

Putem să spunem „Adio păcănele”! Conform canoanelor BOR, orice jocuri de noroc trebuie pedepsite. Astfel suntem în mare pericol să ne fie confiscate şeptica, popa prostu şi, mai ales, trombonul şi kempsul. Vai şi amar va fi de cine va fi prins că joacă online, acelora li se rezervă un loc special în Iad, înconjuraţi zi de zi de o mare de bărbi şi potcapuri nespălate. Sunt eliminate pentru veşnicie Tabinetul şi, cu osebire, Solitaire – varianta pe calculator.

Urmează articole de lege severe prin care să fie pedepsită beţia, căci se spune clar: beţivii nu vor vedea Împărăţia – prin urmare, va fi mai ceva decât în timpul Marii Prohibiţii din SUA. Diverşi ieromonahi şi arhimandriţi vor umbla prin casele oamenilor verificând dacă nu cumva sunt ascunse cazane de ţuică sau spirt în cabinetele medicale.

Cel mai neplăcut moment va fi pentru cei care înjură, românii fiind obligaţi prin lege să renunţe la acest obicei strămoşesc. Concetăţenii care se vor grăbi la Referendumul împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex trebuie să ştie şi că BOR nu susţine înjurăturile şi să se gândească la momentul nefericit când acestea vor fi oprite prin lege. Astfel, pentru un „futu-i” scăpat din greşeală se vor putea primi până la zece bice pe spinare. La un „băga-mi-aş” rişti afumarea cu ardei iute, iar orice vorbă grea din categoria „grijania, anafura etc.” se vor plăti cu zile de lucru în folosul Eparhiilor sau, la nevoie, direct pentru Preafericitul.

ROR va face alianţe doar cu alte state de aceeaşi confesiune, singurele pravoslavnice, precum Rusia, Bulgaria şi, eventual, Grecia - după renunţarea la legislaţia pro-occidentală şi expulzarea Fiului Satanei care este Ţipras (se ştie că dacă înmulţim literele numărului său cu 666 şi îl împărţim cu SOROS dă exact Numărul Fiarei).

Desigur, vor rămâne blagoslovite coordonările de lucrări ştiinţifice realizate în închisori, cu binecuvântarea prea-cinstitelor feţe bisericeşti. Acestea vor rămâne nelegiferate, la mica înţelegere între enoriaşul încarcerat şi coordonatorul cucernic. Pentru că păcatele mici se iartă, cele mari se pedepsesc cu deasupra măsură.

Există şi o veste bună! Faptul că vom permite BOR să ne spună ce e bine şi ce e rău în societate va duce la re-înfiinţarea şerbiei şi a sclavagismului. Pentru că se vor reintroduce corvezile către Biserică, cetăţenii binecredincioşi (doar cei care au votat la Referendum) vor avea voie să utilizeze robi pentru efectuarea prestaţiilor obligatorii, din categoria „posluşaniei” către boieri. Aceasta pentru că abia în 1847 BOR a fost obligată să elibereze şerbii mănăstireşti şi pe cei bisericeşti, iar în mod real ei nu au fost liberi până la reformele lui Cuza.

Cred că, pentru a ne opune Fratelui mare şi negru care ne propune iluzia distopiei ortodoxiste, avem nevoie de o campanie de Contra-Referendum (ca o Contra-Reformă a modernizării) prin care să introducem în Constituţie libertatea căsătoriei civile între persoanele de acelaşi sex.

De asemenea, trebuie să introducem obligatoriu în Constituţie un articol care să prevadă obligativitatea separaţiei între Biserică şi Stat şi definirea statului român ca un stat laic. Altfel pericolul de a fi conduşi de către nişte bărbăţi bărboşi, îmbrăcaţi în negru – şi nu, nu mă refer la Al-Baghdadi – este mai cumplit ca niciodată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

catalin toader
12.01.2016, 17:29:50

Domnule Doru Pop, BOR face o campanie in acord cu propria agenda. Dreptul acesta este inscris in Constitutie, daca nu va place, initiati si dumneavoastra una. Va vedeti umbland din usa in usa cu liste de adeziune pentru legalizarea casatoriilor (evident si a dreptului de a adopta) pentru cuplurile homosexuale? Ei bine , eu nu va vad, dar pe cat ca acest referendum nu va fi organizat, din motive de "corectitudine politica" (in Romania nici n-ar fi mare lucru, avem o experienta trista cu consultarile populare - referendumul pentru modificarea Constitutiei a fost prelungit cu o zi, ca nu ieseau votantii, cel cu micsoararea numarului de parlamentari nu l-au bagat in seama nici macar cei care l-au initiat, cat despre ultimul, nici n-are rost sa mai vorbim). Ca sa nu fiu inteles gresit, cred in dreptul oricarui om de a-si trai viata asa cum vrea, sunt de acord ca homosexualii nu trebuie fie discriminatisau umiliti sub nicio forma, pana la urma sa se si casatoreasca la Starea Civila, daca asta vor. Cu un singur lucru nu pot fi de acord, cu dreptul la adoptie. Stiti, pe lumea asta mai trebuie si heterosexuali, ca pana la clonare ni se stinge neamul.

+2 (34 voturi)
ionescu cristi
12.01.2016, 18:08:20

Rolul bisericii nu este de a-si face publicitate pe curul bulangiilor,care nu reprezinta nici 1% di populatia tarii.Asta ce face biserica ,este doar publicitate pentru a-si justifica existenta nejustificata.Popii ar fi bine sa faca ceva mai concret .

+5 (25 voturi)
M Costi
12.01.2016, 18:28:28

Dle D. Pop ( interesanta ironia a sortii , sa te cheme Pop si sa denigrezi ...popii ! ) daca tot ati facut un exercitiu de imaginatie cu "...statul distopic ortodoxist..." v-as mai propune sa mai faceti inca un exercitiu cu "Statul homo-lesbi" ! Si in care stat sa se decreteze ca obligatorii casatoriile gay , toti copiii de un anumit sex sa fie luati de la familiile lor naturale si dati spre adoptie obligatorie la familii gay de sex opus iar conceperea copiilor sa se faca doar in eprubete ! Sigur , popii ( nu si cei cu numele Pop , respectivii fiind oameni moderni ! ) sa fie trimisi in centre de reeducare gay sau expulzati in tari locuite de canibali. Si uite asa "rezolvam" atat Romania cat si pe romani , visul de aur al inamicilor nostri istorici....! ( Cozile de ...topor autohtone isi vor primi rasplata in natura , in nopti de vis la bordel cu "specialisti" gay , binenteles ! )

0 (42 voturi)
Harry Porter
12.01.2016, 18:34:53

Pai de ce sa fie casatoriti numai civil,in nu stiu care tara nordica ii cununeaza si la biserica,de aceea preotii sunt bugetari ! Una peste alta,trebuie sa recunosc ca aveti multa imaginatie si la fel,de multe spaime :) !

+3 (5 voturi)
Marcel Răduţ
12.01.2016, 18:38:32

Domnule conferențiar universitar Doru Pop, indraznesc sa va dau un sfat, cu intentia de a va ajuta sa ramaneti, in ceea ce scrieti, la nivelul de onoare si demnitate pe care il solicita gradul universitar pe care-l detineti: studiati cu atentie, seriozitate si obiectivitate ce anume spune Crestinismul despre homosexualitate (in Sfanta Scriptura, Scrierile Sfintilor Parinti, Hotararile Sinoadelor Ecumenice etc.). Veti reusi sa aveti o intelegere ceva mai detaliata a acestei probleme. Va aratati surprins, pe alocuri indignat, de faptul ca Biserica solicita definirea familiei conform cu realitatea naturala (familia formata din barbat si femeie). Firescul acestei atitudini (Biserica isi apara valorile milenare) va tulbura logica scolastica care, sunt convins, o aveti intr-o cantitate suficienta si de o calitate superioara, dat fiind faptul ca sunteti un conferentiar unversitar de succes, in domeniul dvs.? Confundati laicitatea Statului (separatia dintre Biserica si Stat) cu secularizarea Statului, domnule conferentiar universitar. O asemenea confuzie (nu va suspectez ca este de fapt, o manipulare) nu face cinste nivelului dvs. de educatie. Citind CV-ul dvs., inteleg ca v-ati hranit (probabil, cu succes profesional) spiritul, cu multa ravna, la izvoarele educatiei laice, seculare ale Occidentului. Probabil ca seriozitatea dvs. profesionala v-ar impune sa cautati sa (re)descoperiti izvoarele cu mult mai hranitoare, ale credintei crestine in care, sunt pe deplin convins, parintii dvs. v-au botezat, daruindu-va, prunc fiind, o sansa la o viata folositoare in aceasta lume si mai ales, o sansa la viata vesnica in Hristos. Nu va grabiti sa aruncati cu pietre, la gramada, in preoti si ierarhi. Nu toti recomanda carti de puscariasi, nu toti fac afaceri, nu toti sunt esecuri morale. Dimpotriva, cei mai multi isi vad de slujire, in taina, cu discretie. Daca vreti sa aflati adevarul despre homosexualitate - asa cum o priveste Biserica - incercati sa mergeti la un duhovnic si sa urmati ceea ce va invata Hristos. Daca nu aveti aceasta dorinta, macar dovediti ca sunteti un universitar doritor sa cerceteze chestiunea atitudinii Bisericii fata de homosexualitate, in mod obiectiv, cu seriozitate si cu dorinta de a lamuri corect o tema dezbatuta in agora. ...si nu uitati, Biserica lui Hristos condamna pacatul, nu pe pacatosi. Numai bine va doresc.

+6 (44 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările