Societate

articolul anterior articolul urmator

Mitropolia Moldovei, despre interzicerea pelerinajului de la Iaşi: Ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă

31
10 Oct 2020 17:29:45
Autor: George-Andrei Cristescu
Pelerinajul de anul acesta stă sub semnul întrebării
Pelerinajul de anul acesta stă sub semnul întrebării

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că nu au nicio legătură cu manifestarea de la Iaşi în cadrul căreia credincioşii le-au cerut autorităţilor să renunţe la restricţiile de Sf.Parascheva. Deşi, Mitropolia le-au solicitat participanţilor să fie paşnici, aceasta a subliniat că restricţiile sunt ”cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă”.

„Mitropolia nu are nici o legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc şi care înţeleg că s-ar putea prelungi, însă înţelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supăraţi pentru că statul le restricţionează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie paşnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedescă că sunt credincioşi ascultători. Împărtăşim durerea lor... îi rog pe pelerini să nu admonesteze forţele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un poliţist că îşi face datoria, printre ei sunt oameni credincioşi care ei înşişi suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentatul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, potrivit Mediafax.
 
„Uitaţi-vă în toate normele internaţionale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă, nu doar de conştiinţă religioasă, într-o zi poate şi alte culte, poate şi ateii vor fi supuşi unor restricţii, nu este corect să discriminzezi pe criteriul religios”, a mai spus preotul Sturzu. 
 
Potrivit BOR, impunerea unor restricţii la sărbătoarea Sf.Parascheva este o situaţie foarte greu de înţeles şi de acceptat şi le-au cerut autorităţilor să revină asupta deciziei.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

pathfinder
10.10.2020, 17:37:26

"Ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă" Ce are mai de-a face "libertatea de constiinta" si pupatul moastelor? WTF?!?

+6 (12 voturi)
Hoban Razvan
10.10.2020, 17:47:55

Ceea ce face Mitropolia Moldovei, in particular, si BOR, in general, este cea mai mare sfidare la adresa societatii romanesti din toata istoria lor. De asemenea, este cea mai mare sfidare la adresa normelor legale, morale si a stiintei medicale. Este rezultatul sutelor de ani de inapoiere in care prelatii si-au format mentalitatea. Vor disparea incet si urat.

+6 (12 voturi)
Xi Richard
10.10.2020, 17:56:59

abuzati sunt romani de indoctrinarea voastra ---------------- eu nu pot intelege cum aceasta grupare BOR nu este anchetata si pusa sa plateasca taxe pe profit ?

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
10.10.2020, 17:57:49

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
10.10.2020, 17:58:20

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările