Moartea stranie a unei adolescente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Larisa Micle (14 ani), din Timişoara, elevă în clasa a VII-a, a murit duminică noapte după 11 zile de comă. Adolescenta din Timi­şoara a ajuns la doctor cu mari dureri de cap. Acesta i-a făcut o injecţie crezând că e vorba de dureri men­struale. După două ore, Larisa a intrat în comă.

În urmă cu aproape două săptămâni, Larisa Micle (14 ani) era o elevă obişnuită de clasa a VII-a, care aştepta vacanţa de vară. Totul s-a schimbat la 12 mai. „Ziua a început normal pentru Larisa. S-a dus la şcoală, a stat la câteva ore, după care s-a întors acasă pentru că o durea foarte tare capul. A încercat să doarmă un pic, însă nu a putut din cauza durerii. Am văzut că suferea puternic şi am dus-o la doctor", a povestit Sorin Micle, tatăl fetei.

VOCEA BANATULUI Cioclul în halat alb şi călăul cu costum Armani

Cum doctorul în evidenţa căruia era Larisa nu avea program în acea după-amiază, adolescenta a fost consultată de un alt medic de familie. „Doctorul a decis să-i facă o injecţie fiind sigur că durerile de cap vin de la faptul că Larisei îi venea ciclul. Două ore mai târziu a leşinat, iar când am ajuns la spital era deja în comă. Doar la Spitalul Judeţean am aflat că ar putea să fie vorba de o sinuzită şi nu doar de simple dureri. Medicul de familie trebuia să ştie de boală", a mai spus părintele.

Medicul acuzat: "Nu am ce să îmi reproşez. Sunt medic, nu Dumnezeu. Părinţii fetei sunt de vină pentru moartea ei"


Tânăra a intrat în moarte cerebrală. După 11 zile, duminică-noapte, Larisa Micle s-a stins la Spitalul Judeţean din Timişoara. Specialiştii se aşteptau la acest deznodământ, mai ales că adolescenta nu mai răspundea la tratament.

image

CLICK AICI PENTRU POZE CU TÂNĂRA ÎNAINTE DE COMĂ

image
image

Larisa Micle, fetiţa de 14 ani ajunsă în comă după o injecţie pentru durerile de cap, a murit

„Ştiam din primul moment că este vorba de un caz greu. Examinarea RMN a arătat angajarea creierului (n.r. creierul era umflat). Am efectuat şi două electroencefalograme, care ne-au dovedit că fata era în moarte cerebrală. Acest diagnostic ducea inevitabil la moarte. Nouă ne este greu să facem vreo legătură între injecţia primită de fată de la medicul de familie şi coma ce a urmat", a spus Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă.

Acuzaţii de malpraxis

Părinţii adolescentei îl acuză însă de neglijenţă pe medicul de familie. „Nu e normal ca un copil de 14 ani să moară înaintea părinţilor. Nu îmi rămâne decât să mă lupt pentru dreptate", a mai spus tatăl fetei decedate.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU TÂNĂRA DUPĂ CE A INTRAT ÎN COMĂ


Claudiu Klemens, medicul care a administrat injecţia, spune că este nevinovat. „Fata spunea că are stări de greaţă şi dureri puternice de cap. Am consultat-o, însă nu a prezentat semne de cefalee. I-am adminstrat o jumătate de fiolă de metoclopramid. Nu aveam cum să-i fac rău, ci doar să o scap de greaţă. I-am spus tatălui ei că dacă medicamentul nu-şi face efectul, să se întoarcă. Meningo-encefalita nu se depistează atât de uşor, dar afecţiunea este foarte gravă", a declarat el. Părinţii Larisei Micle aşteaptă rezultatul autopsiei, după care sunt hotărâţi să depună o plângere la Colegiul Medicilor Timiş.

image

Medicul acuzat de moartea fetei de 14 ani: "Nu am ce să îmi reproşez. Sunt medic, nu Dumnezeu. Părinţii fetei sunt de vină pentru moartea ei"

Mort după o injecţie

Radu Măr­ginean (28 de ani) din Buhuşi a murit în urmă cu trei săptămâni după ce medicii i-au administrat o injecţie contra durerilor biliare. Tânărul s-a prezentat la Urgenţă după ce i s-a făcut rău şi a acuzat stări de greaţă. Prietenii susţin că Radu a murit acasă, la zece minute din momentul în care i s-a făcut injecţia. La autopsie, medicii au descoperit că acesta făcuse infarct.

Misterul morții elevei de 14 ani, al cărei cadavru a fost găsit după șase zile în apele Mureșului

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Cât de periculoasă este viaţa...

 

image
image
image image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite