Moartea stranie a asistentei de la Botoşani: Tătaru cere reevaluarea cazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitalul judetean botosani

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a cerut să fie reevaluată cauza decesului asistentei din Botoşani, care luni a fost scoasă de pe lista victimelor provocate de COVID-19.

Asistenta în vârstă de 45 de ani din Botoşani a fost pusă, duminică, pe lista deceselor cauzate de coronavirus, dar luni Institutul Naţional de Sănătate Publică a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul respectiv a fost declarat vindecat cu 2 teste negative (al doilea test negativ a fost descoperit ulterior de către DSP Botoşani).

Şi Grupul de Comunicare Strategică a precizat că asistenta „nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Cauza morţii încă nu a fost comunicată. Marţi, Ministrul Sănătăţii a cerut INSP reevaluarea cazului 1.178. Din primele informaţii, chiar dacă exista două teste negative efectuate la interval de 24h, totuşi persoana a suferit leziuni grave în urma infectării care au cauzat decesul.

Cazul anunţat iniţial pe lista victimelor COVID-19, la poziţia 1,178, era prezentat ca unul fără comorbidităţi:

Deces 1178 - Femeie, 45 ani, judeţ Botoşani

Dată confirmare: 23.04.202.

Dată deces: 23.05.2020.

Comorbidităţi: Fără.

Femeia era asistentă medicală la secţia de boli infecţioase a spitalului judeţean din Botoşani, nu suferea de alte boli iar prin mâinile ei trecuseră mulţi pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Imediat, în presă locală au apărut întrebări referitoare la natura reală a decesului mai ales după ce directorul spitalului unde lucra asistenta a spus că testele pentru COVID-19 au ieşit de două ori negative.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citată de Monitorul de Botoşani.

Mai mult, cadrele medicale care au făcut transferul la Iaşi, unde a fost internată, au relatat în presa locală că asistenta a urcat singură în ambulanţă, a vorbit cu ei tot drumul şi chiar nu dădea niciun semn că ar fi fost bolnavă de vreo afecţiune, femeia fiind o persoană activă, care mergea des în drumeţii pe munte, avea o formă fizică bună şi nu suferea de alte boli cronice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite