Nelu Tătaru: În decembrie-ianuarie am putea avea prima tranşă de vaccin anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru
Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru

Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că la finalul acesstui an am putea beneficia de o primă tranşă de vaccin împotriva noului coronavirus. La nivelul Comunităţii Europene sunt făcute contractele, a dezvăluit Tătaru.

„Sunt şapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca şi Sanofi. Ei sunt cei mai avansaţi. La nivelul Comunităţii Europene sunt contracte făcute cu două din aceste şapte firme care şi-au prezentat serviciile”, a spus la Digi24 Nelu Tătaru.

„S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranşă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunităţii Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc şi în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

„Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauţie peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Tătaru.

La rândul ei, reprezentanţii Agenţiei Europeane a Medicamentului, citaţi de Reuters, au declarat că procedează la evaluarea vaccinului experimental anti-COVID realizat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi va continua până va obţine suficiente date pentru o recomandare oficială de autorizare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite