Nelu Tătaru a anunţat un control la Spitalul „Marie Curie” după ce un medic a povestit cum 30 de bebeluşi au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tataru FOTO gov.ro
Nelu Tataru FOTO gov.ro

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat marţi seară că urmează să facă un control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a povestit că 30 de bebeluşi au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor pentru tratamentele acestora. Acesta a mai reclamat că achiziţiile care ar fi putut salva vieţi s-au făcut doar „pe caiet”.

Cîrstoveanu conduce secţia de Terapie Intensivă de la cel mai important spital de copii din România şi susţine că a făcut memorii la Ministerul Sănătăţii pentru ca bebeluşii „să nu mai moară pe listele de aşteptare”.

Acesta a adăugat apoi că au fost situaţii în care spitalul a cumpărat „pe caiet” tratamente şi echipamente care le puteau salva vieţile copiilor: „O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu, care le-a mulţumit celor 300.000 de persoane care donează 2 euro lunar, bani cu care instituţia îşi asigură cele necesare.

De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat marţi seară la TVR că nu a fost informat cu privire la situaţia spitalului şi că a aflat aceste informaţii din presă. Acesta a dat apoi asigurări că va efectua un control în următoarea zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite