Societate

articolul anterior articolul urmator

Nelu Tătaru: Profesorii care au comorbidităţi pot opta să predea online

1
11 Sep 2020 19:04:12
Autor: Valentin Bolocan
Nelu Tătaru susţine că dascălii cu probleme de sănătate pot preda de acasă
Nelu Tătaru susţine că dascălii cu probleme de sănătate pot preda de acasă

Nelu Tătaru a afirmat că vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii, la începerea anului şcolar. Ministrul Sănătăţii a explicat că „în acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”.

„Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acele recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online. Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învăţământul online acasă. Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat vineri la Craiova ce a fost decis cu privire la adeverinţele necesare pentru intrarea în colectivitate, la începutul anului şcolar.

El a adăugat că avizul pentru intrarea în colectivitate va fi da la începutul fiecărui ciclu şi ar trebuie să existe la dosar. În cazul în care el nu există, a fost prelungită perioada pentru depunere şi în următoarea săptămână, nu doar în primele trei zile de la începerea şcolii, pentru a nu se produce cozi şi blocaje la medicii de familie.

„Există un aviz de intrare în colectivitate. Acel aviz de intrare în colectivitate se dă la începutul fiecărui ciclu şi ar trebui să existe la dosar, dacă acel dosar este depus. Dacă nu există, atunci am lărgit acea perioadă să nu fie în primele trei zile, să fie şi în următoarea săptămână ca să nu se producă o aglomeraţie la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la şcoală pe motive medicale. Deci în acest moment trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, a conchis Tătaru. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
11.09.2020, 19:18:03

Păi dacă nu au murit încă ...de ce le declarați .. comorbidități ? :)))) . Puneți ...Grupul de anti comunicare strategică ...să facă publică lista întreagă de comorbidități, oficial recunoscute de către ministerul sănătății ..... Și o listă de recomandări ferme pentru cei vizați ... . Nu de alta ...dar, în întreaga economie românească lucrează extrem de mulți oameni infestați de comorbidități .. . Comorbiditățile altora ...sunt mai puțin importante ca ale cadrelor didactice ..și ale elevilor ?

-1 (1 vot)
Modifică Setările