Societate

articolul anterior articolul urmator

Nelu Tătaru: Când vrei să reglezi nişte direcţii din Ministerul Sănătăţii, să pui pe picioare un minister care nu merge, nu merge şi vă spun că nu merge

3
3 Jun 2020 23:16:32
Autor: News.ro
Nelu Tataru Inquam Photos / George Calin
Nelu Tataru Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că sunt deficienţe în ceea ce priveşte funcţionarea ministerului pe care îl conduce, spunând că acesta "nu merge". El afirmă că a devenit ţinta unor "denigrări şi atacuri” după ce a încercat să "regleze nişte direcţii” în cadrul instituţiei.

"Ca să poţi gestiona un minister, trebuie să ştii ce se întâmplă. Încercând să schimbi o organigramă, deja au început problemele, să spun aşa. Încercând să schimbi un manager de spital, deja încep problemele. Eu mi-am regăsit în acest moment nişte evenimente de la intrarea în politică din 2012: încep să îmi apară rude, încep să îmi apară articole denigratoare. Dar nu este o problemă, eu ce am promis să fac voi face, indiferent de care sunt presiunile sau nu. În acest moment nu vreau să divaghez prea mult, dar, într-adevăr, când vrei să reglezi nişte direcţii din Ministerul Sănătăţii, să pui pe picioare un minister care nu merge, nu merge şi vă spun că nu merge, atunci deja au început denigrările şi atacurile”, a afirmat Nelu Tătaru, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.
 
El a precizat, referindu-se la instituţia pe care o conduce, că atunci "când începi să umbli descoperi multe”. 
 
Nelu Tătaru a adăugat că a început să modifice componenţa unor Adunări Generale ale Acţionarilor şi a unor Consilii de Administraţie ale unor instituţii din subordinea ministerului.
 
"Sunt probleme, dar le vom rezolva”, a mai spus Tătaru.
 
Tătaru a precizat că vrea să populeze instituţiile din subordinea Ministerului cu profesionişti şi că a început deja discuţii în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică sau în senatele Universităţilor de Medicină şi Farmacie pe acest subiect.
 
"Eu eram secretar de stat când am plecat la Suceava şi m-am întors numit ministru. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau. Toată lumea mă compătimea. Am făcut ce trebuia făcut. (...) Urmează o perioadă în care economicul trebuie să ia locul medicalului, politicul trebuie să vină mai târziu”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Soare Maria
4.06.2020, 07:57:06

Chiar nu ai rusine, Tatarule! Incep sa-ti apara rude???? Ba, incepe sa apara adevarul despre tine!! Toata lumea stie ca i-ai botezat Vladei copilul, ca o tii in brate de 10 ani la DSP Vaslui, ca Timofticiuc ti-a facut campanie cu ziarul lui de scandal. Si ii esti dator. Oare chiar ne crezi atat de prosti, incat sa inghitim minciunile tale! Esti un politruc, asemenea celorlalti. Pana acum ai jucat un teatru ieftin, pentru imagine.

+1 (1 vot)
aşa şi aşa
4.06.2020, 08:14:00

Papagalul "neluţu" (ştiţi voi... creastă , repetitiv, cu mască "cioc", pînă de curînd), alături de (mani)vela, trebuie să plătească penal, material, şi cu libertatea pentru măsurile abuzive, panicarde, inutile, şi cu efecte dezastruoase pentru economia ţării...

tudor gheorghe
4.06.2020, 08:25:47

Comentariu considerat abuziv.