Nicuşor Dan a anunţat că proiectul Podul Ciurel nu mai continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO digi24.ro
FOTO digi24.ro

Schimbare de plan la Primăria Capitalei. Un proiect care a generat multe controverse nu va mai fi continuat în Bucureşti. Este vorba de Podul Ciurel, care nu va mai fi conectat, aşa cum era prevăzut, cu Autostrada Bucureşti-Piteşti, prin traversarea cartierului Militari.

Primarul general al Capitalei spune că nu susţine acest proiect şi că se vor face doar lucrări care să permită fluidizarea traficului. Nicuşor Dan susţine că există un alt proiect, iniţiat de Consiliul Judeţean Ilfov, prin care viitoarea autostradă de centură să fie legată prin mai multe drumuri de centrul Bucureştiului.

   Nicuşor Dan: Nu va continua. Trebuie să facem o analiză de trafic pe ce s-a lucrat şi să facem ajustări minore. Proiectul până în şoseaua de centură nu-l susţin, cum nu l-am susţinut niciodată. În schimb, există un proiect propus de Consiliul Judeţean Ilfov, cu care suntem de acord, şi cu care şi Ministerul Transporturilor e de acord, pentru ca autostrada de centură, nu şoseaua, să fie legată cu mai multe intrări care să ajungă până în interiorul Bucureştiului, printre care Bulevardul Timişoara, care să fie prelungit peste centură, până la autostradă, şi Calea Giuleşti, care să fie prelungită până la centură. Când aceste două drumuri vor fi realizate, vom avea mai multe ieşiri din Bucureşti către şoseaua de centură şi autostradă şi o să luăm presiunea de pe Iuliu Maniu, pentru care era proiectul de la Ciurel.

După zece ani de lucrări şi o investiţie de 55 de milioane de euro, Podul Ciurel a fost inaugurat anul trecut, înaintea alegerilor locale, însă imediat după deschidere au apărut problemele. Pe podul de 1 kilometru s-au format cozi de maşini, iar autobuzele au avut dificultăţi în a urca pe pod, din cauză că banda de circulaţie era prea îngustă. Această problemă a fost rezolvată ulterior, prin lărgirea benzii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite