Societate

articolul anterior articolul urmator

Noi acuzaţii de abuz în cazul Secţiei 16 de Poliţie. Un bărbat susţine că a fost torturat de poliţişti în 2019: „Eram încătuşat şi cu piciorul unui jandarm pe cap”

32
6 Mar 2021 18:50:25
Autor: Melania Agiu
Foto: captură DIGI24
Foto: captură DIGI24

Un alt bărbat îl acuză pe liderul sindical din Poliţie, arestat pentru tortură în cursul zilei de ieri după ce împreună cu alţi colegi ar fi agresat doi tineri, la Secţia 16 din Bucureşti.

Potrivit Digi24, bărbatul susţine că a fost îmbrâncit şi încătuşat ilegal de acelaşi agent într-un episod petrecut în 2019. Acesta afirmă că a depus imediat plângere la parchetul Judecătoriei Sectorului 4, dar a primit abia luna aceasta citaţie să se prezinte la audieri în calitate de parte vătămată.
 
Potrivit sursei citate, întâmplarea ar fi avut loc în 2019, chiar pe o stradă lângă Secţia 16, unde victima îşi parcase maşina pentru a intra într-un magazin alimentar, timp de câteva minute. După ce a părăsit magazinul, bărbatul susţine că ar fi fost întâmpinat de mai mulţi poliţişti care cel mai probabil se întorceau de pe teren. 
 
”Domnul Şeicaru a coborât dintr-o maşină şi m-a luat la înjurături că de ce pun maşina aşa, în halul ăsta, că cine sunt eu, că sunt smecher ?! Eu am rămas surprins să fiu aşa abordat de o haină a statului, de un om al legii. Nici nu am avut timp de reacţie. I-am spus << Vă rog frumos să vă adresaţi cum trebuie>>. Dânsul iar <<Ce mă, eşti smecher? Vorbeşti urât cu mine?>>.”, a transmis bărbatul.
 
Acesta declarăcă, având buletinul în buzunar, a încercat să se legitimeze corespunzător, însă a fost încătuşat de oamenii legii şi pus cu burta pe maşină. 
 
”L-am rugat frumos pe domnul Şeicaru să-mi bage mâna în buzunar, eu fiind încătuşat, să ia buletinul să vadă despre ce e vorba, eu nefăcând nimic. Am fost târât până la Secţia de Poliţie 16. Vânzătoarea de la magazin a fost martoră la acest incident, a sunat acasă la sora mea şi a anunţat-o să vină de urgenţă că sunt luat cu cătuşe de agenţii de poliţie.15 poliţişti m-au adus în faţa secţiei de poliţie, târât”,  a mai adăugat bărbatul.
 
Potrivit acestuia, nu ar fi fost singurul care a fost agresat de poliţiştii de la Secţia 16 în acea zi. Sora sa, care a venit să vadă ce se întâmplă cu el, a fost şi ea încătuşată şi ţinută în secţie timp de câteva ore.
 
”Sora mea a venit şi a cerut explicaţii de ce şi pentru ce am fost luat. Atât a apucat să spună, că în prima secundă domnul Şeicaru a dat ordine domnului Lupu Răzvan să o încătuşeze fără drept de apel. Sora mea are 40 de kg, e o mână de om.
 
A luat-o în cătuşe, ne-a târât pe amândoi până la etajul 1 şi ne-au ţinut patru ore si jumătate. Pe mine pe burtă, culcat şi încătuşat cu piciorul unui jandarm pe cap. Sora mea era şi ea încătuşată, cu domnul Şeicaru în stânga şi domnul Lupu în dreapta, batjocorită şi umilită în ultimul hal”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Maresalul Barâşnikov Barâşnikov
6.03.2021, 18:55:42

„Eram încătuşat şi cu piciorul unui jandarm pe cap” Zguduitor! Te plimbai asa linistit pe strada si te-au luat la sectie? Erai nevinovat, nu? Tu ce crezi ca astia au timp sa se roage de tine sa scrii declaratia cand te-au prins cu roata de rezerva langa tine, tuciuriule!

-11 (15 voturi)
Maximilian Musat
6.03.2021, 19:31:37

Eu cred ca tie iti lipseste o roata,sau ai una in plus...nu trebuie sa fii tu de acord pentru a fi sau nu adevarata povestea !!! Caoboii platiti de stat au energie,de multe ori prea multa ,chiar foarte multa,de la sporuri o fi??? sau nu i-a intrebat nimeni de sanatate ca pe cei din 10 august?

+2 (4 voturi)
IonIon Codreanu
6.03.2021, 19:32:25

Dacă este încătușat, dacă nu este violent, NIMENI NU ARE DREPTUL S-L BATĂ! Din nenorocire majoritatea covârșitoare a funcționarilor publici nu se consideră în slujba cetățeanului, ci deasupra lui, făcându-i sau nu hatâruri! Iar cei din afara ”sistemului” sun în mare parte dea acord cu asta, sunt MÂNDRI că au rude ”la stat” care pot oferi servicii iar pentru servicii, merită răsplată!

-3 (9 voturi)
Tomescu Tom
6.03.2021, 19:36:36

Stau și mă întreb ...câte alte cazuri similare au fost la toate secțiile din București ?? Fiindcă ăștia acționează în haită ..iar când se întâmplă ceva .. au protecție la nivel înalt ... Vorba ministrului ... astea-s derapaje .. Adică chestii minore ... . Ar trebui deschisă o linie telefonică , special pentru raportarea cazurilor de abuz ale organelor .... Mai ales ale organelor MAI

-6 (10 voturi)
Ion Ionescu
6.03.2021, 19:44:02

ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN (savanti evrei) au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările