UPDATE Directorul economic de la Spitalul Universitar ar fi demisionat din funcţie. Reacţia unităţii sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Universitar din Capitală FOTO Adevărul
Spitalul Universitar din Capitală FOTO Adevărul

Nemulţumirile angajaţilor de la Spitalul Universitar din Capitală, unde asistenţii medicali reclamă condiţiile în care sunt nevoiţi să lucreze care pun în pericol viaţa pacienţilor, continuă. Aceştia susţin că înainte de controlul Ministerului Sănătăţii, lucrurile vechi din spital au fost casate şi au fost preluate de maşinile de gunoi. În această dimineaţă, directorul economic a demisionat din funcţie.

UPDATE „Doamna director financiar contabil este numită director interimar prin Ordin al Ministrului Sănătăţii până la data de 28 august 2018. În data de 8 august 2018, şi-a depus demisia prin registratura spitalului, demisia fiind un act unilateral. Urmează ca încetarea activităţii să se producă după expirarea perioadei legale de preaviz”, au precizat reprezentanţii Spitalului Universitar.

UPDATE Directorul economic al unităţii medicale, economista Liana Saulea, a renunţat azi la funcţie, înaintându-şi demisia, arată Digi24.

UPDATE Angajaţii susţin că au sistat protestul după ce unui coleg, Daniel Simion, i s-a făcut rău. „Mie mi-a venit rău. Am solicitat salvarea la 112. Au vrut să mă ducă la Universitar, am refuzat Universitarul. Am venit la Spitalul Militar, la Triaj. (...) Sunt în greva foamei de trei zile, sunt nemâncat, sunt epuizat şi îmi este rău. (...) Vreau să se facă un control la sânge. (...) Merg până la capăt. (...) Condiţiile de muncă inumane, lipsa de materiale în primul rând. Plus drepturile salariale care ni se iau lună de lună, plus sporurile, de aici a pornit totul, a fost picătura care a umplut paharul. Ne-au luat din bonuri, luna aceasta ne-a luat bonurile de vacanţă, ne-au pus să renunţăm la bonurile de vacanţă sau la sporuri, la una dintre ele”, a declarat asistentul medical, potrivit Agerpres.

Şi fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat pe contul său de Facebook, referitor la aparatura medicală şi materialele sanitare care au fost trimise la casat chiar înainte de vizita celor din Ministerul Sănătăţii. 

„Am cerut în 2016 un estimat al necesarului de lucrări şi de recondiţionări pentru Spitalul Universitar. Sunt paturi de când a fost înfiinţat spitalul, probabil, avem faianţă pe pereţi, aparate de aer condiţionat casnice. Sunt multe lucruri care nu corespund”, a spus Vlad Voiculescu, la Digi24.

„Primul lucru pe care ar trebui să îl întrebe toată lumea e cum se poate ca acest spital să aibă autorizaţie sanitară de funcţionare. Răspunsul e într-un ordin de ministru, mai întâi semnat de domnul Bănicioiu. La sfârşitul anului 2016 am făcut o comisie care să inventarieze toate spitalele din ţară şi să spună care spitale, ce investiţii trebuie să facă şi cum trebuie să le prioritizeze şi altfel să îşi piardă autorizaţiile sanitare de funcţionare. Ce s-a întâmplat la începutul anului 2017 e că toate autorizaţiile de funcţionare ale spitalelor au fost prelungite până în 2020. Toată lumea e acoperită. Cei care au de suferit sunt pacienţii şi apoi şi personalul”, a adăugat fostul ministru al sănătăţii.

Aproape 20 de asistente şi infirmiere au protestat luni în faţa Spitalului Universitar. Angajaţii au vorbit despre faptul că managerul îi obligă să aleagă între tichetele de vacanţă şi sporul pentru muncă în condiţii grele şi au lansat acuzaţii grave.

De cealaltă parte, managerul Spitalului Universitar spune că nimic din ceea ce spun angajaţii nu este adevărat. Ba mai mult, asistentul medical care a fost în greva foamei susţine că a fost ameninţat că va fi dat în judecată pentru calomnie. 

În urma acestui scandal, Ministerul Sănătăţii a trimis atât Corpul de Control cât şi angajaţi din Direcţia de Sănătate Publică în spital, pentru a vedea cum a cheltuit managerul Spitalului Universitar banii primiţi de la stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite