Noi suspiciuni de Omicron în România. Alte trei probe sunt în curs de secvenţiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Se înmulţesc suspiciunile de Omicron în România. Pe lângă cele trei persoane care s-au întors din Africa de Sud şi au fost depistate cu COVID-19, alţi trei români sunt suspecţi că s-au infectat cu noua variantă a coronavirusului.

Probele celor 3 persoane sunt în curs de secvenţiere la Institutul „Matei Balş”, a declarat medicul Adrian Marinescu, joi, la Digi24.

„Sunt persoane care sunt diferite, unde nu e suspiciune înaltă, dar există o suspiciune”, a precizat medicul. Cele trei persoane sunt asimptomatice şi se află în carantină.

„Va trebui să vedem mai multe secvenţieri şi făcute ori de câte ori există o suspiciune. Toate persoanele care vin dintr-o zonă roşie trebuie să se izoleze, să se facă test PCR şi dacă iese pozitiv obligatoriu se face secvenţierea”, a subliniat Adrian Marinescu.

Medicul speră ca noua tulpină să aducă mai puţine cazuri severe de boală faţă de valul 4 al coronavirusului. 

Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane care au venit din Africa de Sud, există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2. Suspecţii sunt din Braşov şi Vaslui.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare, transmite Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite