Societate

articolul anterior articolul urmator

Nouă paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

0
15 Nov 2021 13:10:40
Autor: Lorena Mihăilă

În România există la acest moment şase paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

   Sunt disponibile 9 paturi  libere de ATI, 1 în Bucureşti, 3 în judeţul Constanta , 1 în judeţul Galaţi, 1 în judeţul Hunedoara, 1 în judeţul Suceava, 1 în judeţul Vâlcea, 1 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.
 
La nivel naţional există o rezervă operaţională de 152 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 
 
În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1720 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
 
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
   
Paturile din rezerva operaţională sunt paturi pe care anumite spitale le deţin şi au posibilitatea să le operaţionalizeze, în afara secţiilor principale de ATI, atunci când numărul de pacienţi din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depăşeşte pe cel al paturilor disponibile în secţiile principale”, transmit reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică la solicitarea Adevărul. 
 
Situaţia pe spitale
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările