Societate

articolul anterior articolul urmator

Noua tulpină a coronavirusului devine predominantă în toată ţara. Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea unui lockdown total

41
6 Mar 2021 20:12:25
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ţara noastră se confruntă cu riscul răspândirii mai rapide a virusului din cauza noii tulpini care devine predominantă peste tot, de aceea toate localităţile ţării sunt monitorizate, a anunţat, sâmbătă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, unde se vor impune măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate, în caz contrar, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional, informează News.ro.
 
Şeful DSU a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că media naţională de infectări ”este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”, însă nu este ”pe masă” în acest moment discuţia despre un lockdown total.
 
”Trebuie să se înţeleagă peste tot (...) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (...) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.
 
Şeful DSU consideră că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.
 
Municipiul Timişoara va intra în carantină, de duminică noapte, după ce rata de infectare a depăşit 7 la mie. Raed Arafat a precizat că următorul mare municipiu are o incidenţă mai mică cu 2 procente.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Ion Ionescu
6.03.2021, 20:31:15

ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN (savanti evrei) au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." Vreau sa precizez ca atat cei doi savanti evrei, ca si lucrarile lor NU AU NICIO CONOTATIE ANTISEMITA. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-7 (11 voturi)
Tomescu Tom
6.03.2021, 20:33:49

Ion Ionescu De-aia nu dormeai tu bine ? :)))

-10 (22 voturi)
Tomescu Tom
6.03.2021, 20:31:42

Vaccinurile actuale ...sunt doar pentru versiunea veche de virus, cea chineză ?

-3 (7 voturi)
dutu bogdan
6.03.2021, 20:36:55

Daca stau putin si ma gandesc am impresia cu guvernul e retardat Acum 2 sapt erau 3000- 3700 cazuti zilnice , in decembrie erau si 10000 Acum sunt 4000 , unde este cresterea si raspindirea de care se vobeste Se pare ca se practica dezinformarea si prostirea populatie peste tot

+1 (7 voturi)
Englezu Claudvikus
6.03.2021, 20:40:09

Numai minciuni de la acest ciuhao mahomedan , care din pacate nu mai scapam de el sa se duca in tara lui de unde a venit .

-9 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările