Noul manager al Spitalului de Arşi este Simona Carmen Hîrţea deşi Corpul de Control a constatat nereguli în activitatea ei la Institutul Parhon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Eduard Enea
FOTO: Eduard Enea

Mnistrul Sănătăţii a numit-o în funcţia de manager interimar la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pe Simona Carmen Hîrţea, deşi acum un an şi jumătate Corpul de control a găsit nereguli grave în mandatul acesteia de manager la Institutul Parhon.

Această decizie este cu atât mai discutabilă cu cât Sorina Pintea şi-a făcut imagine timp de doi ani din controale inopinate în spitale, criticând mizeria sau prostul management al acestora. Or, este cu atât mai de neînţeles gestul ministrului de a pune un manager despre care propriul corp de control a costatat nu mai departe decât anul trecut nereguli grave în activitatea acestuia, arată g4media.ro

Carmen Hîrţea a confirmat că, începând cu data de 7 octombrie, a fost numită, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în postul de manager interimar al Spitalului de arşi, pentru o perioadă de maximum şase luni.

În legătură cu neregulile constatate de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii în mandatul ei la Institutul Parhon, Hîrţea a spus că a discutat aceste lucruri cu Sorina Pintea. „Am avut o discuţie cu doamna ministru. Eu am experienţă în management, sunt economist de profesie. Cred că despre raportul Corpului de control ministerul poate da mai multe detalii”, a spus Hîrţea.

Până la momentul publicării acestui articol, ministrul Sănătăţii nu a răspuns la apelurile şi mesajele G4Media.ro.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a descoperit că fostul manager interimar al Institutului Parhon, Simona Carmen Hîrţea, a realizat achiziţiile publice după bunul plac, se arată într-un raport obţinut de G4Media.ro în septembrie 2018. Astfel, pentru cina pacienţilor se cumpăra inclusiv carne alterată. Mai mult, comisia de control a mai constatat că fostul manager interimar ar fi fost într-o posibilă situaţie de incompatibilitate pe parcursul mandatului. Raportul cu nereguli a fost înaintat, în iunie anul trecut, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea (detalii aici).

Simona Carmen Hîrţea a declarat atunci pentru G4Media.ro că ştie despre nereguli, dar că nu este responsabilă, aruncând vina pe subalterni. Pulpe de pui alterate, produse de curăţenie la suprapreţ, medicamente luate fără licitaţie şi asigurările RCA realizate cu ajutorul rudelor sunt câteva dintre neregulile depistate la Institutul Parhon de o comisie a Ministerului Sănătăţii. Aceste abateri au fost realizate în timpul mandatului de manager interimar al Simonei Carmen Hîrţea, considerată de angajaţii Ministerului Sănătăţii o apropiată a fostului ministru, Florian Bodog. Ambii sunt originari din Oradea, iar Hîrţea a fost promovată de fostul ministru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite