Nu sunt noi cazuri de infectare cu coronavirus în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România nu a mai fost confirmat azi niciun nou caz de coronavirus. “Astăzi, 1 martie, la centrul de boli infecţioase din Timişoara au fost lucrate probe provenind de la 12 persoane. Toate rezultatele au fost negative, ceea ce înseamnă că persoanele ale căror probe au fost analizate nu sunt purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus)”, se arată într-un comunicat al Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE Teste realizate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în cazul a doi copii din Neamţ şi Bacău, au ieşit negative

                       ***********************************

Tot astăzi, la nivelul altor două centre sunt în lucru probe prelevate de la 20 de persoane, 12 la centrul din Bucureşti şi 8 la centrul din Cluj-Napoca.

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, astăzi, 1 martie, ora 16.00,la nivel naţional sunt 52 de persoane aflate în carantină. Numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu este 8085.

La Timişoara, s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, unde au fost  anunţate rezultatele testelor medicale pentru cele 9 persoane, 4 însoţitori de zbor şi 5 pasageri, care au călătorit împreună cu femeia diagnosticată la Timişoara, în cursa de Bergamo. Toate rezultatele sunt negative.

Rezultate negative sunt şi în cazul celor două femei internate cu suspiciunea de infectare cu noul virus. Ambele s-au întors din zone cu risc de îmbolnăvire din Italia şi de câteva zile au tuse, tulburări respiratorii şi chiar febră.

La Cluj Napoca, prefectul judeţului a dat duminică la prânz date despre starea pacientului care este infectat cu noul virus şi internat în spitalul de boli infecţioase. Bărbatul este stabil şi nu este intubat, în acest moment.

S-a vindecat, dar nu pleacă acasă

Reamintim că primul pacient român diagnosticat cu coronavirus este considerat vindecat după ce două teste consecutive au ieşit negative. Totuşi, cu toate că este practic sănătos, tânărul din Gorj nu poate pleca acasă.

„Trebuie văzut unde va sta pentru că nu poate merge acasă deoarece familia lui este în carantină. Decizia va veni de la cei din Institutul Matei Balş. Oricum, deocamdată tânărul care a fost primul român diagnosticat cu coronavirus rămâne pe loc, internat”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Pe de altă parte, Raed Arafat a mai explicat şi care este diferenţa dintre măsura de carantină şi cea de izolare şi că se are în vedere introducerea unui nou motiv pentru introducerea unei persoane în carantină. „Carantina se instituie automat pentru persoanele care vin direct din zonele afectate din China sau Italia, de exemplu. Izolarea se instituie pentru persoanele care provin din ţări afectate, dar care vin din unele zone neinfectate de coronavirus. Acum avem în vedere să introducem carantina şi pentru persoanele care, în mod normal, ar trebui să stea izolare împreună cu familia, dar care preferă să nu-şi pună rudele în această situaţie”, a preciat Raed Arafat. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite